Seçer, 17 Aydır Onay Bekleyen Mersin Metrosunu Değerlendirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, FOX TV ekranlarından yayınlanan gazeteci İlker Karagöz’ün hazırlayıp sunduğu “Çalar Saat” programının konuğu oldu.

19 Ocak 2023 Perşembe, 12:59
Seçer, 17 Aydır Onay Bekleyen Mersin Metrosunu Değerlendirdi
-

Gazeteci Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Başkan Seçer; 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler, Mersin Metrosu ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“Biz takım oyunu oynuyoruz”
Gazeteci Karagöz’ün “CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları olarak memleketi geziyorsunuz. Dün de İstanbul’daydınız” sözü üzerine Başkan Seçer, “Bizim geleneksel toplantılardan biriydi ancak tabi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İmamoğlu'nun da özel bir gündemi var. Son aylarda kısmen benimle ilintili de bazı olaylar, gelişmeler oldu. Hem ona bir destek olarak ‘Belediyede ziyaret edelim, toplantımızı orada gerçekleştirelim’, hem de ‘Memleket meselelerini konuşalım, belediyelerimizi konuşalım’ istedik. Bu toplantılar gayet iyi oluyor. Tabi bir arada olmak, gündemi ortak değerlendirmek, ortak projeleri konuşmak ya da ‘Herkes ne yapıyor?’ onu dinlemek, bundan sonraki yol haritamızın ne olacağını tartışmak, bunlar önemli şeyler. Biz takım oyunu oynuyoruz” dedi.
“Sosyal politikalar konusunda çok önemli çalışmalarımız var”
Sık sık sokağa çıktığını, esnaf ve vatandaşla bir araya geldiğini hatırlatan Başkan Seçer, en büyük problemin işsizlik olduğuna dikkat çekti. Seçer, “Belediye olarak bizim anlayışımız; önce bir toplumda acılara, ‘insanların talepleri nedir?’ onlara bakacaksınız. Biz onun için de öncelikli olarak sosyal politikalar konusunda çok önemli çalışmalarımızın olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“Pozitif ayrımcılık değil, adaletli bir yaklaşım istiyoruz”
İlker Karagöz’ün “Neler yapıyorsunuz?” sorusuna “Ne yapmıyoruz ki?” diye cevap veren Başkan Seçer, sosyal projeleri hayata geçirirken engellemelerle karşılaştıklarını belirterek, “Çok daha rahat bir çalışma ortamımız olsa çok daha fazla şeyler yapabiliriz. Siz iktidarın tutumunu biliyorsunuz. Ortaya çıkan hukuk dışı uygulamalar, anti demokratik tavırlar, ayrımcılık, bunları görmemek mümkün mü? Benim belediyemin iktidarın belediyesi gibi muamele gördüğümü söyleyebilir misiniz? Ayrım istemiyoruz ya da pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Adaletli davranıldığını gördünüz mü? Biz bundan da son derece muzdaribiz” ifadelerini kullandı. Bu durumun sadece Mersin için değil, CHP’li diğer belediyeler için de geçerli olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Biz şu anda adeta şapkadan tavşan çıkartıyoruz adeta ve başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi.
CHP’li belediye başkanları olarak sürekli sokağa çıktıklarını ve vatandaşla iç içe olduklarını belirten Başkan Seçer, “Az önce sordunuz ‘Sokağa çıkıyor musunuz?’ Evet çıkıyorum. Peki, yan komşum Zeydan Karalar sokağa çıkamıyor mu? Elbette ki çıkıyor. Ya da bugün İstanbul'daydım Ekrem Bey sokağa çıkamıyor mu? Elbette ki çıkıyor. Ankara'da Mansur Bey sokağa çıkamıyor mu, Tunç Bey sokağa çıkamıyor mu? Hepimiz çıkıyoruz sokağa. Bir de Cumhur İttifakı’na mensup siyasetçiler çıksın da görelim bakalım. Seçimlere gidiyoruz, 2018 koşulları artık yok. Siz bakmayın ‘Son birkaç aydır Cumhur İttifakı toparlandı, oy aranı arttı’ denilmesine, emin olun bunlar algı yönetimi” diye konuştu.
Seçer, Mersin Metrosu’na ilişkin konuştu: “Öz kaynaklarla bunu sürdürüyoruz”
Gazeteci İlker Karagöz’ün Mersin Metrosu’nun 17 aydır Bakan’dan onay beklediğini anımsatıp, “Görüşmüyor musunuz? Arada hiç mi denk gelmiyorsunuz? Sayın Bakan Mersin’e uğramıyor mu?” diye sorması üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Geçtik Sayın Bakan’ı, Sayın Cumhurbaşkanı ile de konuştum. Gittim, rica ettim, anlattım. Zaten 2019 yılında Mersin Metro Projesi, Yatırım Programı’na alınmış. Bunun imzasını atan Sayın Cumhurbaşkanı. Biz temelini atmışız, 1 yıl gibi bir süre geçmiş üzerinden. İhalesi yapılmış, her şeyi tamam, inşaatı başlatmışız. Öz kaynaklarla bunu sürdürüyoruz. Peki, siz kredi bulamazsanız, bu inşaatı süratle sürdürebilir misiniz? Sürdüremezsiniz. Doğal olarak bunun için sizin krediye ihtiyacınız var. Bahsettiğim imza o. İnşaat devam ediyor. Benim bu projeyi süratli tamamlayabilmem için buna finansman bulmam lazım. Onun imzası bekliyor. Yani şu anlam çıkıyor; ‘Elini, ayağını bağlayalım, halk karşısında itibar yitirsin. Bak bir projeye başladı bitiremedi’ densin. Bütün mesele o” ifadelerini kullandı.
“Türkiye normalleşsin; her birim hizmetin çarpı 3, çarpı 4 katını yapacağımı iddia ediyorum”
4 yıllık görev süresince Büyükşehir Belediyesi’ne güçlü bir mali tablo kazandırdıklarını belirten Seçer, ülkede yapılacak genel seçimlere dikkat çekerek, “Ondan sonra herhalde Türkiye'de her şey değişecek. Biz de rahatlayacağız. Süratle bu krediler de gelecek, imzalar da gelecek, engellemeler de ortadan kalkacak. Bugün emin olun, bak bunu çok iddialı söylüyorum; 4 yıldır Belediye Başkanı’yım. Türkiye normalleşsin; Mersin'e yaptığım her birim hizmetin çarpı 3, çarpı 4 katını yapacağımı iddia ediyorum” dedi.
“Daha önce kendilerinin yönetiminde olan bu belediyeler kendileri için çok önemli güç kaynaklarıydı, partileri için önemli mevzilerdi”
Son olarak ise Gazeteci İlker Karagöz’ün sorusu üzerine yerel yönetimlerle ilgili bir mesaj veren Başkan Seçer, “Bugün Mersin'de bize karşı bazı işte engellemeler oluyor ya da bizimle ilgili bazı hukuk dışı işte operasyonlar yapıldı, suçlamalar yapıldı. Birçok algı yönetimleri yapıldı. Tamamen mesele şudur; belediyeler son derece iyi çalışıyor, belediye başkanlarının halk indinde itibarı hat safhadadır. Daha önce kendilerinin yönetiminde olan bu belediyeler kendileri için çok önemli güç kaynaklarıydı, partileri için önemli mevzilerdi. Bunları kaybetmenin sıkıntısını, acısını yaşıyorlar. Tamamen bundan kaynaklanan refleksle bugün belediyelerle, belediye başkanları ile uğraşılıyor” diye konuştu.
“Yeter, söz milletindir”
Gazeteci Karagöz’ün seçim tarihi üzerine yönelttiği soruları değerlendiren Seçer, bir seçim sath-ı mailinde olunduğunu belirtti. “Hani dün Sayın Cumhurbaşkanı, 14 Mayıs'ı ilan ederken; ‘Yeter, söz de karar da milletin’ dedi ya; çok katılıyorum” diyen Başkan Seçer, “Zaten biz de onu söylüyoruz. Yeter, söz milletindir. Devletin kaderi, toplumun geleceği bir kişinin ağzından çıkacak sözlerle belirlenmemeli. İşte ben parlamentodan çıkmış, Belediye Başkanı olmuş bir siyasetçiyim. Parlamenter sistem mi halkın iradesini yansıtıyor, yoksa şu anki dünyada daha adı, benzeri duyulmamış sistem olan Başkanlık Sistemi mi halkın iradesini yansıtıyor? Türkiye'nin süratle normal, yani hani ‘fabrika ayarları’ dediğimiz düzenine dönmesi lazım devlet yönetimi olarak” dedi.
“Gönlümdeki aday, doğal olarak partimin Genel Başkanı’dır”
Cumhurbaşkanlığı için “Sizin gönlünüzden geçen isim kim?” sorusuna da Başkan Seçer şu yanıtı verdi:
“Ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanıyım. Doğal olarak elbette ki partimin Genel Başkanı’dır. Bundan doğal bir şey olamaz ama bu yanıt, sonuç itibariyle bağlayıcı bir yanıt değil. Son kararı Sayın Kılıçdaroğlu ve dâhili olduğu 6 masa verecek. 6’lı masa verecek, Sayın Kılıçdaroğlu da partisine ‘Adayımız şu. Hadi bakalım, Vira Bismillah” diyecek. Biz onun söylediklerine bakmak durumundayız.”
“Eğitime yapılan her şey çok değerli ve önemli”
Prof. Dr. Selçuk Şirin öncülüğünde “1 milyon çocuğun ilk kitaplığını birlikte kuruyoruz” mottosuyla gerçekleştirilen ve Büyükşehir’in de destek sunduğu ‘1 Milyon Kitap Destek Gecesi’ hakkında da görüşlerini paylaşan Başkan Seçer, “Selçuk Hocamın bu projesini duyduğumda katkı yapmıştım. Bu kitapları biz kendi belediyemizin projelerinde de kullanıyoruz. ‘Hamile sütü’ uygulamamız var. Hamile kadınlara gebelik döneminde süt veriliyor. Son süt teslim edilirken, doğacak bebeğin ihtiyaçlarını içeren bir paket veriliyor ve bu kitaplar da içinde oluyor. Çünkü 0-3 yaş çocuğun gelişiminde önemli. Onun iyi o yaş skalasını iyi geçirmesi gerekiyor. Bizim de böyle bir katkımız oluyor. Değerli bir proje. Eğitime yapılan her şey çok değerli ve önemli” dedi.
“Mersin, Türkiye'de yabancıların en çok konut aldığı ilk 3 ilden bir tanesi”
Mersin’in göçlerle kurulmuş bir kent olduğunu da belirten Başkan Seçer, Mersin’de kayıtlı 250 bin ve kayıt dışı nüfusla birlikte toplam 400 bin Suriyelilerin bulunduğunu anımsatarak, “Rus ya da Ukrayna uyruklu insanlar da gelip yerleşiyor. Mersin, Türkiye'de yabancıların en çok konut aldığı ilk 3 ilden bir tanesi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin