Savaş Mağduru Ukraynalı Çocuklara Türkiye Yuva Oldu

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan toplam 1.380 Ukraynalı yetim/refakatsiz çocuk ile beraberlerindeki yetişkinler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı imkanlar ve psikososyal destekle savaşın tahribatından kurtulmaya çalışıyor

10 Mayıs 2022 Salı, 16:40
Savaş Mağduru Ukraynalı Çocuklara Türkiye Yuva Oldu
-

Türkiye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sağlanan destekle Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle başta yetimhanelerdeki çocuklar ve bakıcıları olmak üzere toplam 1.380 Ukraynalı savaş mağduruna ev sahipliği yapıyor.
Savaş başladığından bugüne kadar Ukrayna’daki yetimhanelerde kalan ve savaş nedeniyle mağdur olan 988 çocuk ve onların bakıcısı/refakatçisi 392 kişi Türkiye’ye getirildi.
Türkiye’ye ilk kez 25 Mart’ta getirilen Ukraynalı gruptan sonra farklı tarihlerde çocuklar ve bakıcıları ile refakatçilerinden oluşan 8 grup daha ulaştı.
Ukraynalı savaş mağdurları Antalya, Muğla ve Sakarya’daki kendilerine tahsis edilen otellerde misafir ediliyor.
Savaş mağduru Ukraynalıların Türkiye’de konaklaması ve sosyal hizmetlere erişimi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğunda bulunuyor.
Ukraynalılar Türkiye’ye geldikleri andan itibaren ihtiyaçlarına göre etkin planlama yapılabilmesi amacıyla bireysel görüşmeler yapılıyor ve içlerinde dil bilenlerin de bulunduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli tarafından destek sağlanıyor.
Ukraynalıların konakladıkları otellerdeki hizmetler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü meslek elemanları tarafından takip ve kontrol ediliyor.
Ukraynalıların temel ihtiyaçları, yerleştirildikleri illerde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla karşılanıyor. Çocuklara sağlık taraması yapılarak, gerekli durumda hastanelere yönlendiriliyor.
Eğitim desteği de sunulan Ukraynalı çocuklara kırtasiye malzemeleri temin ediliyor.
Psikososyal destek veriliyor
Ukraynalı çocukların savaştan en az etkilenmesi için Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeli psikososyal destek sağlıyor.
Bu kapsamda Adana’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katıldığı programda, Ukraynalı çocuklar Türk akranlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Türk Kızılayı, UNICEF ve bazı sivil toplum kuruluşları ile iş birliğiyle Ukraynalı çocuklara yönelik sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel faaliyetler düzenleniyor.
Ukraynalı çocuklara uyum sağlamaları amacıyla Türkçe eğitim kursu verilmesine yönelik planlama da yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin