SANATÇI REMZİ KARABULUT’TAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ:

“ESERLERİMİN DEĞERİNİ ARTIK BEN BELİRLİYORUM” .

01 Temmuz 2025 Salı, 11:58
SANATÇI REMZİ KARABULUT’TAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ:
-

Yurt içinde ve dışında 500’den fazla tablosu koleksiyonlara giren ressam ve yazar Remzi Karabulut, sanatçı emeği üzerindeki ticari ve kurumsal baskılara karşı net bir duruş sergileyerek, bundan böyle eserlerinin maddi değerini yalnızca kendisinin belirleyeceğini açıkladı.

Karabulut’un açıklamasında öne çıkan satırlar şöyle:
 

“Sanatçı, sadece sergi açılışlarına renk katan bir vitrin değildir. Ne yazık ki eserlerimiz üzerinden kazanç sağlayan, itibarı artıran yapılar çoğu zaman sanatçının emeğini görmezden geliyor. Kimileri bizden karşılıksız eser isterken, kimileri lobicilik oyunlarına alet etmeye çalışıyor. Bu düzene karşı artık susmuyorum.

Eserlerim, kıymet bilen koleksiyonlarda yaşamalı. Satılmasa bile değerini ben korurum. Çünkü her resim sadece bir görüntü değil; zamanın, emeğin ve ruhun yansımasıdır. Bu yüzden, eserlerimin bedelini artık ben belirliyorum.”

Karabulut’un bu açıklaması, sanat dünyasında sanatçının kendi emeğine sahip çıkması gerektiği yönünde önemli bir çağrı olarak değerlendiriliyor.


Remzi Karabulut Hakkında:

Tarsus’ta yaşayan Remzi Karabulut, çeşitli kentlerde kişisel resim sergileri açmış bir sanatçıdır. Bugüne dek 540’tan fazla eseriyle yurt içi ve yurt dışında çok sayıda koleksiyonere ulaşmış, aynı zamanda edebiyat alanında da üretimde bulunan, disiplinlerarası çalışmalarıyla öne çıkan üretken bir sanatçıdır.

Son dönemde, sanatı ticari vitrinlerden özgürleştirme çabaları ve sanatçının emeğine sahip çıkan duruşuyla sanat çevrelerinde dikkat çekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Sulama Kanalına Düşen İnek Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarafından Kurtarıldı
Vali Toros, Osmaniye Valisi Yılmaz İle Görüştü
Karısı Tarafından Bıçaklandı, Yaşam Savaşını Kaybetti!
Mersin'de Yangında Evleri Zarar Gören Köylülere Yaşam Konteynerleri Kuruluyor
" İşe Gidiyorum " Diye Evden Ayrıldı, Cansız Bedeni Bulundu
Mersin'de Aranan 679 Şahıs Yakalandı
Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu
Büyükşehir, Ebeveynlerin Çocuklarıyla İletişimine Işık Tutuyor
Büyükşehir Onkoloji Hastalarına Ücretsiz Servis Hizmeti Veriyor
Kaymakam Akyüz, Tarsusluları Kan Bağışına Davet Etti

Mersin Haber ,Mersin