Sanata Hizmetkar Olan Erdemli Belediyesinin Şehir Tiyatrosu Oyunları Devam Ediyor

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanat kenti inşa etmeye devam ediyor. Her hafta Cuma günü farklı bir oyunla perdelerini aralayan Belediye Şehir Tiyatrosu, Kültür Merkezinde sanatseverlerle bir araya gelerek övgü toplamaya devam ediyor.

27 Mart 2019 Çarşamba, 18:36
Sanata Hizmetkar Olan Erdemli Belediyesinin Şehir Tiyatrosu Oyunları Devam Ediyor
-

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı ile birlikte eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Yediden yetmişe her yaş gurubundan vatandaşlara tiyatro eğitimi veren ve bunu gerçekleştirirken her Cuma farklı bir gösterimle izleyici karşısına çıkan Belediye Şehir Tiyatrosu, sanatseverlerden tam not aldı. Sandalcı, vatandaşları her hafta Cuma günü saat:19.00’da başlayan gösterimlere davet ederek, Erdemli’nin kültür kenti haline dönüşmesi adına çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Fırsat buldukça gösterimlere katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanatın ve kültürün gelişmesi adına yapılan tüm faaliyetlerin destekçisi olduklarını belirterek, ilçeyi sanatın başkenti haline getirmek adına Ayaş Antik Tiyatro Festivali, Kızkalesi Film Günleri gibi birçok projeye hayat verdiklerinin altını çizdi. Özellikle yaz sezonu sonunda gerçekleştirdikleri, Elause Sebaste Antik Kenti Tiyatro Festivali ile yaklaşık 2000 yıl sonra tarihi amfinin perdelerini araladıklarını ve ulusal tiyatrocuları bir araya getirdiklerini dile getiren Başkan Mükerrem Tollu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı,“Erdemlimizi sadece alt yapı noktasında değil, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle de destekliyoruz. Çünkü gelişmenin tek taraflı olamayacağını çok iyi biliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için resimden halk danslarına, tiyatrodan müziğe kadar birçok alanda çalışma ortamı oluşturduk. Düzenlediğimiz festivallerle ilçede turizmi canlandıracak faaliyetler gerçekleştirdik. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına sosyal yaşam alanları oluşturarak, eğitimlerini destekledik. Tüm bunları yaparken tek amacımız ülkeye ve millete hayırlı bireyler yetiştirmek.”
Başkan Tollu, şehrin ilk tiyatrosunun kendi dönemlerinde kurulduğunun altını çizerek, 15 kişi ile başladıkları bu serüvende, bugün 300 kişilik bir ekibin olduğunu belirtti. Erdemli'nin bu konuda önemli özlemleri olduğunu kaydeden Tollu, vatandaşları sanatsal anlamda daha çok güzelliklerle buluşturmak adına bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin