Salgın Sosyal Destek Programı Kapsamında, 6 Milyonun Üzerinde İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Ulaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, Kovid-19'la mücadele döneminde hayata geçirilen Salgın Sosyal Destek Programı kapsamında, 6 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştıklarını bildirdi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba, 11:18
G: 26.05.2021 - 12:29
Salgın Sosyal Destek Programı Kapsamında, 6 Milyonun Üzerinde İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Ulaşıldı
-

Türkiye'de Mart 2020'den itibaren başlayan ve bir yılı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde dezavantajlı vatandaşların yaşadığı olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla sosyal yardım programlarının çerçevesi genişletildi ve özel destekler devreye alındı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'ndaki "acil durum halleri" içerisine salgın dönemi de dahil edildi ve böylelikle dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan vatandaşın destek almasının önü açıldı.
Bakan Yanık, salgın öncesinde olduğu gibi salgın sürecinde de devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Bakanlık olarak yaptıkları destekler hakkında bilgi veren Yanık, “81 ildeki 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere her ay gönderilen periyodik payları 135 milyon liradan 188 milyon liraya çıkardık. Ayrıca, toplam 1 milyar liranın üzerinde 6 adet ek periyodik pay da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ulaştırdık” dedi.

Salgın Sosyal Destek Programı ile 3 fazda 6 milyondan fazla vatandaşımıza ulaştık
Bakan Yanık, Kovid-19 ile mücadele kapsamında uygulamaya konan ve fazlar halinde uygulanan Salgın Sosyal Destek Programından 6 milyondan fazla hanenin yararlandığını ifade etti.
Yanık, “İlk fazda Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan düzenli sosyal yardım alan ve 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık alan yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi hanelere 1.000'er TL nakdi yardım yaptık. İkinci faz ödemeleri, ilk ödemeden yararlanan hanelerden farklı olan ve ihtiyaç sahipliği SYDV tarafından belirlenen hanelere hane başı 1.000 TL nakdi yardım olarak verdik. Üçüncü faz ödemeleri kapsamında da her iki fazdan yararlanamayan ve daha çok salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi haline gelen ihtiyaç sahibi hanelere 1.000’er TL ödeme yaptık. Bugüne kadar 6 milyonun üzerinde vatandaşımıza ulaştık” diye konuştu.

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasında toplanan bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Kampanyası kapsamında toplanan bağış miktarının 2 milyar TL’yi aştığını kaydeden Bakan Yanık, bu bağışları ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırdıklarını bildirdi.
Bakanlık olarak tam kapanma tedbirlerinin uygulandığı, 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında vatandaşların desteklenmesi amacıyla hızlı şekilde tedbirleri hayata geçirdiklerine dikkati çeken Yanık, "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye 1100'er lira olmak üzere, yaklaşık 2,2 milyar lira destek sağladık." diye konuştu.

Üreticiden alınan patates ve soğanları 3,5 milyona yakın aileye dağıttık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üreticilerin elinde bulunan patates ve kuru soğanların Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından alınarak İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak dağıtıldığını anımsatan Bakan Yanık, bu çerçevede 3,5 milyona yakın aileye gıda ürünlerinin ulaştırıldığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin