Sahildeki Kuşlar İçin 48 Odalı Kuş Evi! Mersin Büyükşehir’den Kuşlar İçin Yuva Konforunda Kuş Evi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kuş popülasyonunun yoğun olduğu Adnan Menderes Sahili’ne Kuş Evi yerleştirdi. Sahil boyunca Kültür Park’ta kuş popülasyonunun fazla olduğu alan için özel tasarlanan Kuş Evi sayesinde kuşlar yazın sıcağından korunurken, yem ve su sıkıntısı da çekmeyecek.

28 Mayıs 2021 Cuma, 09:17
Sahildeki Kuşlar İçin 48 Odalı Kuş Evi! Mersin Büyükşehir’den Kuşlar İçin Yuva Konforunda Kuş Evi
-

48 odalı, şamandıra sistemli Kuş Evi
Kentleşmenin artmasıyla doğal yaşam alanları azalan, en çok yem ve su bulma konusunda sıkıntı çeken kuşlar, özel tasarlanan Kuş Evi’nde bulunan şamandıra sistemi ve yem bölmesi ile yemsiz ve susuz kalmayacak. Doğayla bütünlük sağlaması adına okaliptüs ağacının etrafına çember bir şekilde yerleştirilen Kuş Evi’nin 48 odası bulunuyor.

“Kuşların hem temiz su hem de barınma ihtiyaçlarını karşılıyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü’nde Biyolog olarak görev yapan Altay Atlı, Kuş Evi fikrinin çıkış noktasını anlattı. Kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşları da her gün beslediklerini ifade eden Atlı, “Bu beslemeler sırasında bir şey fark ettik ki bu kuşların hem temiz su ihtiyaçlarının giderilmesi hem de barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Özellikle çevredeki kirli suları içen hayvanlarda yoğun bir hastalık gözlemledik. Bunun neticesinde böyle bir şey tasarlandı. Bu Kuş Evi’nin en önemli özelliğinden birisi kuşlara 24 saat temiz su sağlanıyor olması. İçerisinde şamandıra sistemi var. Su azaldıkça yeni su doluyor. Gün içerisinde ekiplerimiz tarafından kuşların beslenmesi yapılıyor” dedi.
İlerleyen günlerde farklı kuş türleri için de çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekleyen Atlı, “Kuş popülasyonunun yoğun olduğu noktalarda bu çalışmamızı devam ettirebiliriz. Bu sadece güvercinler için yapılan bir nokta değil. Diğer kuş türleri için de çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

“Doğayla bir bütünlük sağlıyor”
Hayvan mobilyası tasarımcısı olan ve Kuş Evi’ni de tasarlayan İç Mimar Merve Selin Dayı, evin teknik özelliklerinden bahsederek, “Kuş Evi’nin malzemesini kayın marin kontrplaktan yaptım. Bu teknelerde kullanılan özel bir malzeme. Uzun yıllar boyunca kuşların güvenle kullanabileceği, zarar görmeyen bir ürün. Alt kısmında su haznesini şamandıra sistemi ile yaptım. Böylece birinin manuel olarak oraya su doldurması gerekmeyecek. Kuşlar her istediği an orada içme suyu bulabilecek” ifadelerini kullandı.
Tasarımı, kedilerin ağaca tırmanmasını engelleyecek şekilde yaptıklarını sözlerine ekleyen Dayı, “Kedilerin ağaca tırmanmasını engellemek için bir aparat geliştirdik. Bu aparat kedilere zarar vermeyecek fakat onların yukarı çıkıp yuvalara erişmesini engelleyecek. Tasarımın dairesel bir şekilde okaliptus ağacını çevrelemesinin nedeni doğayla bir bütünlük sağlıyor olması ve çevrede ekstra bir hacim alan kaplamıyor olması” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi

Mersin Haber ,Mersin