Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

YOZGAT - Yozgat’ın Şefaatli İlçesi Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nejla Pınarcı, sağlık hizmetleri görevinin yanı sıra yaptığı karma resimlerle sanattaki başarısıyla da adından söz ettiriyor.

24 Aralık 2015 Perşembe, 12:59
Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
YOZGAT - Yozgat’ın Şefaatli İlçesi Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nejla Pınarcı, sağlık hizmetleri görevinin yanı sıra yaptığı karma resimlerle sanattaki başarısıyla da adından söz ettiriyor.

Yaklaşık 10 yıldır hemşirelik yapan 2 çocuk annesi Nejla Pınarcı (42), yaptığı karma resimlerle birçok ilde açılan karma resim sergilerine katıldı. Ortaokuldayken resim yapmaya başladığını belirten Pınarcı, o dönemde resim sergilerini gezdiğini ve çektiği fotoğrafların tablosunu yapmaya başladığını, lise döneminde ise resim öğretmenin de desteği ile ilk sergisini lisede açtığını ifade etti.

"GİZLİCE KONSERVATUVAR MÜLAKATLARINA KATILDIM VE KAZANDIM"

Ankara, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Mardin’de yağlı boya tablo resim sergisine katıldığını anlatan Pınarcı, “Küçüklüğünden beri hemşire ve ressam olmayı çok istedim. Ailem resim yapmamı çok desteklemedi, ben gizlice konservatuvar mülakatlarına katılıp kazandım. Ailemin isteği üzerine 2. sınıfta bırakarak, küçüklük hayalim hemşirelik eğimine yöneldim. Ama asla resim yapmayı bırakmadım. Lise öğretmenim sağlıkla sanat iç içe derdi, dün gibi hatırlıyorum, hocam sağlıkla sanatı bir arada kullanan ender insanlardandı. Sanat, insanın iç dünyasının dışa açılan kapısıdır. Çocuklarımızı küçük yaşta yönlendirmek, onların gelişimi için çok önemli. Ne olursa olsun hayallerinizden vazgeçmeyin, çünkü hayat çok kısa.” diye konuştu.

Pınarcı’nın Şefaatli ilçesinde açtığı karma resim sergisi ilçe halkının da yoğun ilgisini gördü.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada sağlığın sadece bedenin değil, ruhun da iyi olma durumu olduğunu söyledi. Kurca, “Sanat, ruha dokunur. Sanat, doğa sevgisi, evren sevgisi ve insan sevgisi demektir ayrıca. Sanat, inceliktir ve hayata farklı, daha duyarlı bakmamızı sağlar. Şefaatli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nejla Hanım’ı başarılarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
AKDENİZ’İN İNCİSİ MERSİNİMİZİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ULUSAL MECRALARDA TANITILIYOR
MERSİN İTFAİYESİ BÖLGESEL BİR İTFAİYE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
MERSİN’DE ENGELLER KALKIYOR: BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ SANDALYE DESTEĞİ
TARSUS’TA GELECEK VAR, AKTİF YAŞAMDA HAYAT VAR” TEMALI BAHAR ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ZÜBEYDE HANIM ANITINA PEYJAŞ ÇALIŞMASI
VALİ TOROS, HAVALI SİLAHLAR MİLLÎ TAKIM SPORCULARI ŞULE NUR TEKELİ VE KEMAL MERT TEPE’Yİ KABUL ETTİ
JANDARMA’DAN SAHTE İÇKİ OPERASYONU
JANDARMADAN ENGEL TANIMAYAN ASKERLİK
BAŞKAN SEÇER, ‘KENT KATILIMI BULUŞMALARI’ KAPSAMINDA YÖRE DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Haber ,Mersin