Saçkıran hastalığında geç kalmayın!

Özel Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Aynur Adıgüzel, saç kıran hastalığının geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

08 Kasım 2016 Salı, 23:52
Saçkıran hastalığında geç kalmayın!
-

MERSİNHABER-Mersin Özel Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Aynur Adıgüzel, cilde bulaşan ve hızlı yayılan bir tür mantarın sebep olduğu saç kıran hastalığının geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Adıgüzel, tedavinin gecikmesi halinde kalıcı saç ve sakal kaybına sebep olabileceği uyarısı yaptı.
Mersin Özel Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Aynur Adıgüzel, kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülen “saçkıran” hakkında bilgi verdi. Dr. Adıgüzel, saçkıranı, “saç kaybına neden olan bir cilt hastalığı” olarak tanımladı
Saçkıranın çoğunlukla saç ve sakal bölgesini etkilediğini ifade eden Dr. Adıgüzel, bulaşıcı bir hastalık olmayan saçkıranın daha çok yetişkinlik döneminde görüldüğüne dikkat çekti. Dr. Adıgüzel, bir çok kişide stres, genetik etkenler nedeniyle saçlarının döküldüğünü ifade etti.
“BİR HASTALIKLA İLİŞKİSİ SAPTANAMAMIŞTIR”
Saçkıran hastalığının nedenlerinin tam olarak bilinmediğini kaydeden Dr. Adıgüzel, hastalık nedenleri hakkında şu bilgileri verdi:
“Saçkıranın bir tür otoimmün hastalık olduğu bilinmektedir.  Buradan hareketle hastalığa neden olan etken bizzat vücudun savunma sistemidir. Bilinmeyen bir sebeple vücudun savunma sistemi kıl köklerine saldırır ve kıl köklerini harap ederek saç veya kılların kaybedilmesine neden olur. Yapılan araştırmalarda saçkıranın bir hastalıkla ilişkisi saptanamamıştır.”
UZMANA GİTMEKTE GEÇ KALMAYIN!
Herhangi bir belirti göstermeyen saçkıran hastalığının aniden ortaya çıktığını anlatan Dr. Adıgüzel, “Saç kıran stres ve psikolojik travma gibi nedenlerden değil, cildimize bulaşan ve hızlı yayılan bir tür mantarın sebep olduğu cilt ve saç hastalığıdır” dedi.
Dr. Adıgüzel, saçkıran hastalığının tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:
“Hastalığa neden olan enfeksiyon yapıcı mantarları yok etmek şarttır. Bu da genellikle mantar ilaçları olarak bilinen toz, tablet veya krem şeklinde olan ilaçlarla mümkündür. Bu ilaç türleri genellikle saçkıran olan bölgeye sürülerek uygulanmaktadır Saçkıran iğne tedavisi de yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.” Dermatoloji Uzmanı Dr. Aynur Adıgüzel, hastalık ortaya çıktığında zaman kaybedilmeden bir uzmana başvurmak gerektiğini söyledi.
YKB

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS ÇAMALAN'DA ORMAN YANGINI
KAYMAKAM VELİ AVCI VE EŞİ ASYA AVCI'DAN, HAYIRLI VE ZEYNEP TEYZE'YE ANNELER GÜNÜ ZİYARETİ
TARSUS İCRA MÜDÜRÜ ÖNDER ŞAHİN EMEKLİYE AYRILIYOR
MERSİN'DE "ORMAN BENİM" ETKİNLİĞİ
Kaza da Yaşamını Yitiren Yiğit Turan Tarsus'ta Davul Zurnayla Uğurlama
BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'TA UNUTULMAZ ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN EMEKLİLERE SAĞLIKLI YAŞAM DESTEĞİ
TADEKA’DA “HİÇ” ADLI RESİM VE AHŞAP SERGİSİ
BÜYÜKŞEHİR, “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ”NDE VATANDAŞLARI DOĞADA BULUŞTURDU
TARSUS'TA YAVUZ SULTAN SELİM CADDESİ İLE PİRİ REİS CADDESİ YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Mersin Haber ,Mersin