Saatler Geri Alınacak mı, Kış Saatine Geçilecek mi? Cumhurbaşkanı Cevabı Verdi

Saatler geri alınacak mı, kış saatine geçilecek mi? (İleri saat uygulaması Resmi Gazete'de)

03 Ekim 2018 Çarşamba, 15:05
Saatler Geri Alınacak mı, Kış Saatine Geçilecek mi? Cumhurbaşkanı Cevabı Verdi
-

'Saatler geri alınacak mı?' sorusu cevap buldu. Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek.
Avrupa'yla birlikte Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz sene Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldırılmıştı.
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 28 Ekim Pazar günü Avrupa ülkeleri kış saatine geçerken (saatleri geri alacaklar) Türkiye ise yaz saati uygulamasına devam edecek.
Yaz saati uygulamasına devam eden Türkiye'de tüm sene boyunca yaz saati uygulanmasına devam edilmesine karar verildiğinden kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Yani saatler geri alınmayacak.
Halihazırda Türkiye ile AB arasındaki saat farkı bir iken İngiltere'yle fark iki saat. 28 Ekim'den sonra İngiltere ve AB ülkeleri saatlerini bir saat geri alacaklar. Türkiye'nin AB ile saat farkı 2'ye yükselecek aynı şekilde İngiltere'yle saat farkı da üç olacak.
TELEFONU OTOMATİK SAAT MODUNDA OLANLAR DİKKAT
Telefonu otomatik modda olanların saatlerinin Avrupa saatine göre 1 saat geri alınmaması için telefonlardaki otomatik modun devre dışı bırakılması gerekiyor.
İşte bunun için yapmanız gerekenler...
Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın.
İOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" alanına gelerek "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi ayarlayın.
YAZ SAATİ UYGULAMASI 23 EKİM 2017'DE KALDIRILDI
Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.
Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin