Rusya yeni model uzay aracını Baykonur’dan fırlattı

ASTANA - Rusya, modernize ettiği yeni nakliye gemisi Progress MS-01’i Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz-2.1 taşıyıcı roketi ile başarılı bir şekilde fırlattı.

21 Aralık 2015 Pazartesi, 12:13
Rusya yeni model uzay aracını Baykonur’dan fırlattı
-

ASTANA - Rusya, modernize ettiği yeni nakliye gemisi Progress MS-01’i Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz-2.1 taşıyıcı roketi ile başarılı bir şekilde fırlattı.
Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gıda,oksijen ve yakıttan oluşan 2.5 ton yük taşıyan bu yük gemisi Moskova saatiyle 11.44’de fırlatıldı. Fırlatmadan 9 dakika sonra fırlatma aracı üçüncü evresinden başarılı bir şekilde ayrıldı. Progress MS-01’in ISS’e 23 Aralık'ta Moskova saatiyle 13.31 de kenetlenmesi planlanıyor.
Roskosmos, yaptığı açıklamada yeni nesil Progress MS’nin elektronik sistemleri RSC Enerji tarafından modernize edildiği ve uzay aracında yeni dijital kumanda ünitesiyle birlikte komut ve telemetri sistemlerinin güçlendirildiğini açıkladı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
VALİ ATİLLA TOROS’UN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI

Mersin Haber ,Mersin