Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Akıncı ile görüşmeyecek

LEFKOŞA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmeyeceği bildirildi

27 Kasım 2015 Cuma, 17:01
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Akıncı ile görüşmeyecek
-

LEFKOŞA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmeyeceği bildirildi. İptalin, Akıncı'nın görüşmenin KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşmesinde ısrar etmesinden kaynaklandığı iddia edildi.

Rum basını 1-2 Aralık tarihlerinde Kıbrıs'a gelecek olan Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un Akıncı ile görüşmesinin Lefkoşa Ara Bölge'de yapılmasını önerdiği Akıncı'nın da KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda ısrar ettiğini kaydetti. Bu anlaşmazlık nedeniyle de Moskova’nın, 'yanlış mesajlar vermemek' için görüşmeyi iptal ettiği aktarıldı.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın, Lavrov’un adada yapacağı temaslara değinirken, Lavrov’un, Akıncı’nın istediği gibi Kuzey Kıbrıs' geçmeyeceğini belirterek; Rus sözcüsünün "Böyle bir görüşme Rusya’nın ‘KKTC’yi resmen tanıması unsuru olarak yorumlanabilir. Bize göre bu, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili ilke tezlerimize zarar verir." dediğini yazdı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞİ
BİLEK GÜREŞİ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA 2 OLAN ASUDE KÖK BAŞKAN BOLTAÇ'I ZİYARET ETTİ
TİCARET BAKANI BOLAT, MERSİN'DE
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GELECEĞE YATIRIM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLIYOR
KAÇAK VE SAĞLIKSIZ SÜT ÜRÜNLERİ İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ
TARSUS'UN SEVİLEN TÜCCARI MEHMET COŞKUNER HAYATINI KAYBETTİ
KAYMAKAM AVCI'YA ORMANCILARDAN ZİYARET
ŞEMSİYE HIRSIZINI GÜVENLİK KAMERASI YAKALADI
MERSİN'DE ZEYTİNLİĞİ İMARA ÇEVİRDİ, CİMER İPTAL ETTİRDİ
BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIMLARI İLE GENÇLER UMUT DOLU

Mersin Haber ,Mersin