Rusya Dışişleri Ankara-Moskova ticari ilişkileri ek ivme kazanacak

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı’nın Moskova’ya uyguladığu ambargolar bağlamında Türk-Rus ekonomik ticari ilişkilerinin ek ivme kazanabileceğini vurguladı.

23 Kasım 2015 Pazartesi, 13:02
Rusya Dışişleri Ankara-Moskova ticari ilişkileri ek ivme kazanacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı’nın Moskova’ya uyguladığu ambargolar bağlamında Türk-Rus ekonomik ticari ilişkilerinin ek ivme kazanabileceğini vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov’un 25 Kasım tarihinde İstanbul’da Beşinci Rusya-Türkiye Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı’na katılacağını hatırlattı. Resmi açıklamada, “Batı’nın Rusya’ya karşı yaptırım baskısı koşullarında ticari ekonomik alanlarında Rus-Türk karşılıklı işbirliği ek ivme kazanabilir. Her iki ülkenin ilgili kurum ve iş dünyası kurumları, ticari hacimlerin artması ve Rusya’ya yönelik Türk gıda ürünlerinin sevkiyatının artırılması ile konularda yoğun çalışmalar yapmakta. Burada önemli rolü enerji alanında işbirliği oynamakta.” denildi.

AKKUYU İKİLİ STRATEJİK PROJE

Akkuyu nükleer santral inşaatı projesini stratejik proje olarak nitelendiren Rusya Dışişleri, çalışmaların plana göre yapıldığına ve Türk öğrencilerin nükleer eğitimi aldığına vurgu yaptı.
Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin öncülük projelerden biri olduğuna işaret eden Rusya Dışişleri, söz konusu projenin ilk hattının inşaatı ve işletime açılması için koşulların oluşturulması hususunda anlaşmaların zamanında ve kararlı şekilde yapılmasını umduklarını belirtti. Açıklamada, Mayıs ayından bu yana Türk tarafının incelemesine sunulan proje bağlamında hükümetler arası sözleşme ile ilgili müzakere sürecinin bir an önce tekrar başlatılmasını bekledikleri vurgulandı.
Rusya Dışişleri, Rus Federal Uzay Ajansı Roskosmos tarafından Ekim'de Türksat 4B adlı yeni uydunun fırlatılmasının yüksek teknoloji alanında ikili karşılıklı işbirliğinin potansiyeli olarak değerlendirdi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİRARAYA GELDİ
SEÇER AİLESİ ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
SİLİFKELİ KADINLARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI; ATAKENT KADIN ATÖLYESİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS ÖNCESİ MORAL ETKİNLİĞİ
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü

Mersin Haber ,Mersin