MARKA KENT
Tarsus TSO Başkanı Koçak, kentin istenilen ekonomik seviyeye tarihi, kültürel değerleri, turizm, lojistik imkânları ve beraberinde gelen sanayileşme altyapısıyla ulaşabileceğine dikkat çekerek, ‘’Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak, bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarmak ve kenti tanıtmak için Tarsus Yeryüzü Pazarı’ndan, Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’na kadar çeşitli projelerin içinde yer alıyoruz. Gastronomi turizmini oluşturmaya çalışıyoruz. Değerlerimize sahip çıkmaya ve coğrafi işaret alarak markalaşmaya özen gösteriyoruz.’’diye konuştu.
TARIM VE SANAYİ
Tarsus’un bereketli toprakları ve altyapısı ile çok özel bir coğrafyaya sahip olduğuna da dikkat çeken Koçak, şunları söyledi: ‘’Tarımda Türkiye’nin hatta dünyanın önemli merkezleri arasında yer alıyoruz. Turfanda üretim yapan nadir yerlerden biriyiz. Jeopolitik konumumuz ve lojistik imkânlarımız oldukça iyi. Bu avantajlarımızı şimdi Tarsus’a kurduğumuz Organize Sanayi Bölgesi ile bütünleştiriyoruz. Proje çok doğru zaten geldiğimiz nokta da bunun doğruluğunu bir kez daha gösterdi. Pandemiye rağmen ciddi ilerlemeler kat ettik ve tüm dikkatleri üzerimize çektik. Pandemi başladığında yüzde 10 olan arsa satışımız pandemiyle yüzde 70’lere çıktı. Bunu, projenin gerek konumuyla gerekse fiyat politikasıyla doğru olmasına bağlıyoruz. En önemlisi de güçlerin birleşmesi. Başarının sebebi el birliği. Doğrudan 15 bin kişiye istihdam sağlayacağımız Tarsus OSB bize can damarı olacak’’diye konuştu.
POZİTİF ETKİ
Tarsus’un Tarsus OSB, Çukurova Bölgesel Havaalanı, tarihi, kültürel ve gastronomi değerleriyle sanayi ve ticari hayatta gelecek vaat ettiğini belirten Tarsus TSO Başkanı Koçak, ‘’Tüm çabamız Tarsus için, Tarsus’ta yeniden sanayileşme hamlesinin başlaması için. İnanmamız, sahip çıkmamız ve pozitif bakmamız doğru hedefe taşıyacaktır.’’dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.