Putin ve Erdoğan, Türk Akımı projesini görüştü

MOSKOVA - Rusya ve Türkiye, Türk Akımı projesini gerçekleştirmek için çalışmalara devam etme konusunda anlaştı

16 Kasım 2015 Pazartesi, 10:34
Putin ve Erdoğan, Türk Akımı projesini görüştü
-

MOSKOVA - Rusya ve Türkiye, Türk Akımı projesini gerçekleştirmek için çalışmalara devam etme konusunda anlaştı. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye’de yeni kurulan hükümetin ardından çalışmalara devam edileceğini söyledi.

G20 Zirvesi kapsamında bir araya gelen iki ülke liderinin Türk Akımı konusunda görüştüğü ve Türkiye’de yeni Bakanlar Kurulu kurulduktan sonra çalışmaların devam etmesi için anlaştığı belirtiliyor.

Gazetecilerin, Türk Akımı görüşüldü mü? Sorusuna Novak, “Evet, bu konuyu görüştüler. Çok yakında hükümet kurulunca, Türkiye Enerji Bakanlığı ile çalışmalara devam edeceğiz. Yeni enerji bakanıyla bu projenin gerçekleştirilmesi sorularını görüşeceğiz, bu konularda anlaştık.” diye cevap verdi.

G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Regnum Otel'deki basına kapalı görüşme, 55 dakika sürdü. Görüşmeye Türkiye tarafından Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Rusya tarafından ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov hazır bulundu.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin