Provokatörlerin Hedefinde Mersin mi Var?

Sahte resimleri gerçekmiş gibi, olmayan olayları da olmuş gibi sosyal medyada paylaşıyorlar...

09 Şubat 2018 Cuma, 19:57
G: 09.02.2018 - 20:19
Provokatörlerin Hedefinde Mersin mi Var?
-


Yaklaşık 1 haftadır sosyal medya üzerinde dolaşan ve “Mersin Müftülüğü, çocuk evlendirme dairesi açtı” başlıklı fotoğraf Türkiye genelinde büyük tepki toplamıştı. Fotoğraf üzerinden çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Mersin Müftülüğü nezdinde Valilik, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hükümet’e hakaretler yağdırmıştı. Öyle ki bu fotoğraf ilk tespitlere kadar tam 19 bin sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılmıştı.
Sansasyonel haber sitesinde yer alan habere göre, bu fotoğrafın denildiği gibi “gerçeği” yansıtmadığı ortaya çıktı. Bu pankart Mersin Müftülüğü’ne değil, Mamak Müftülüğü’ne “protesto amaçlı” asılmıştı. Mamak Eğitim Hakkı Meclisi, 26 Ocak 2016 tarihinde Mersin İl Müftülüğü’nün kız çocuklarına gelinlik benzeri kıyafetler giydirerek ve türban taktırarak eğitim vermesini protesto etmek için Mamak İl Müftülüğü’nün tabelasına ‘Çocuk evlendirme dairesi’ pankartı asmıştı.Bu resim 2018 yılında “Mersin Müftülüğü çocukları evlendirmek için daire açtı” şeklinde yaydırılarak toplumun üzerinde hassasiyetle durduğu “Çocuk evliliğine karşı” kesimleri galeyana getirmek için Mersin Müftülüğü hedef alınarak paylaşılmıştı.
BU SEFER HEDEFTE LAİK KESİM VAR: MONTAJLI RESİMLE HEDEF GÖSTERİLDİ!
Müftülük provokasyonunun başladığı günlerde sosyal medyaya bir fotoğraf daha provokatörlerce eklendi. Bu kez CHP Mersin İl Başkanlığı önünde toplanan CHP İl Örgütü Kadın Kolları üyelerinin elinde tuttuğu pankartta “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz. Kahrolsun Şeriat, Başörtüsüne geçit yok, Yaşasın Laiklik” yazdığı öne sürülen bir foto servis edilerek, İslamcı ve Muhafazakar kesimin Laik ve Kemalist kesime karşı ayaklanması hedeflenmişti.
Bu fotonun da sahte olduğu anlaşıldı. Bu resim CHP Mersin İl Başkanlığı önünde toplanan CHP’li kadınların kadına yönelik şiddet ve tacizi protesto ettikleri 25 Kasım 2016 tarihli eylemin fotolarıydı. İşin ürküten yanı CHP’li Kadınların elinde tuttuğu pankartın orijinalinde “Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği” yazıyordu. Sosyal medyada dolaşıma sokulan sahte resim, bilgisayar programıyla hazırlanmıştı. Bu resim de, sosyal medyada çok sayıda grupta paylaşılmış ve kullanıcı yorumlarında CHP, Mustafa Kemal ve laiklik hedef gösterilmişti. (Mersin Portal)
İŞTE SAHTE (ÜZERİNDE OYNANMIŞ) FOTOĞRAF
Provokatörlerin Hedefinde Mersin mi Var?
İŞTE GERÇEK FOTOĞRAF
Provokatörlerin Hedefinde Mersin mi Var?
İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ O PAYLAŞIM
 
Provokatörlerin Hedefinde Mersin mi Var?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin