Prof. Dr. İlker Parasız, son yolculuğuna uğurlandı

KÜTAHYA - Türkiye’nin önde gelen iktisatçılarından Prof

27 Ekim 2015 Salı, 16:14
Prof. Dr. İlker Parasız, son yolculuğuna uğurlandı
-

KÜTAHYA - Türkiye’nin önde gelen iktisatçılarından Prof. Dr. İlker Parasız memleketi Kütahya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir kanser tedavisi gören ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski yönetim kurulu ve meclis üyesi Prof. Dr. İlker Parasız, memleketi Kütahya’da defnedildi.

Kütahya Ulu Camii’ndeki cenaze namazına Vali Şerif Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Vehbi Çıtak ile Prof. Dr. İlker Parasız’ın öğrencileri ve yakınları katıldı.

PROF. DR. İLKER PARASIZ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1943 yılında Kütahya’da doğan Prof. Dr. İlker Parasız, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde, Yüksek Lisans eğitimini ise Fransa’da Montpellier Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Fakültesi’nde tamamladı. Aynı üniversiteden doktora derecesini alan Parasız, 1975 yılında doçent, 1980 yılında ise profesör unvanlarını kazandı. Parasız, Uludağ ve Galatasaray Üniversitesi’nde lisans ile yüksek lisans düzeyinde dersler verdi. Parasız’ın, 1 Mayıs 2003 tarihinden itibaren banka meclisi üyesi olarak görev yaptığı belirtildi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus’ta Silahlı Saldırı: 1 Aylık Evli Genç Hayatını Kaybetti
Aynı Noktada Her Gün Aynı Senaryo: Duygu Sömürüsüne Dikkat!
Tarsus’ta Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Kadın Hayatını Kaybetti
MÜDÜR EKİCİ'DEN, SİLİFKE, BOZYAZI, AYDINCIK VE ANAMUR'A SAĞLIK ZİYARETİ
65 ORMAN YANGINIYLA İLGİLİ 44 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘U-11 / U-12 FUTBOL ŞENLİK LİGİ’ SONA ERDİ
TOROSLAR BELEDİYESİNİN VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
ÖNCESİ ÇOCUKLARINA YÖNELİK "YAZ EĞİTİMİ" BAŞLADI
SİLİFKE BELEDİYESPOR, GÜRSOY TURAN'A EMANET
BOZYAZI TEKMEN ORTAOKULU İNŞATINDA İNCELEME

Mersin Haber ,Mersin