Polisiye Tiyatro Sevenler İçin On Küçük Zenci

Agatha Christie denince akla ilk gelen romanlardan biri olan On Küçük Zencitiyatroya uyarlandı ve 9 Mart tarihinde Mersin’de sahnelenecek.

19 Ocak 2020 Pazar, 19:14
Polisiye Tiyatro Sevenler İçin On Küçük Zenci
-

Polisiye edebiyatına adını altın harflerle yazdırmış ve bir dönem Türkiye’ye de gelmiş olan Agatha Christie’nineserleri sadece romanlarla sınırlı kalmıyor. Pek çok eseri beyaz perdeye ve tiyatroya da uyarlanmış olan İngiliz sanatçı, ülkemizde bu aralar kendisinden On Küçük Zenci adlı romanının tiyatro uyarlaması ile söz ettirmeye başladı.
 
Korku ve gerilimin ustaca işlendiği On Küçük Zenci oyunu, birbirini tanımayan farklı meslek ve karakterlere sahip on kişinin, Zenci Adası'nda oldukça gösterişli bir malikanede düzenlenecek olan bir partiye,Owen çiftinden davet almalarıyla başlayarak gelişen esrarengiz olayları konu alıyor. Tatil amacıyla adaya giden on çiftin etrafında işlenen olay örgüsünde seçilen karakterlerin hiç de sıradan insanlar olmadıkları, aslında hepsinin geçmişlerinde aldıkları kararlar ve yaptıkları hatalar yüzünden neden oldukları ölümlerle ilgili sırlar sakladığı ustaca işleniyor.
 
Kafanız Karışacak Nefesler Kesilecek
 
Tiyatro severlerin yanı sıra Agatha Christie okurları için de ayrı bir yeri olan On Küçük Zenci oyunu, Şubat ayında ilk olarak Tiyatro Ak’la Kara ile izleyicinin karşına çıkıyor.2011 yılında perdelerini açan Tiyatro Ak'la Kara, bugüne kadar sahnelediği Yargı, Karımın Kocası ve Radyatro Show gibi oyunlardan sonra sahneye koyduğu Agatha Christie'ninOn Küçük Zenci oyunu ile de göz dolduruyor.
 
On Küçük Zenci, Agatha Christie’nin en çok okunan romanlarından birisinden uyarlama olmanın yanı sıra, onu sahneye taşıyan oyuncularla da adından sıkça söz ettiriyor. Yeşilçam’ın ustalarından Ediz Hun'u, bu eşsiz oyunla birlikte ilk kez sahnede görecek olmamız da ayrı bir heyecan katıyor.
 
Bu Bir İlk
 
Tiyatro sahnesine ilk kez Agatha Christie’nin en meşhur romanından uyarlanan On Küçük Zenci oyunuyla adım atan Ediz Hun; oyun hakkında seyircileri büyük sürprizlerin beklediğini belirtiyor. Hun, büyük heyecan duyduğu tiyatro oyunuyla ilgili basına verdiği demeçte: "Arkadaşlarımın hepsi profesyonel sanatçılar ama ben bir sinema sanatçısıyım. Hakikaten çok çaba sarf ettim, çok çalıştım. Tabii ki takdir seyircinindir. Böyle güzel bir grupla çalışıyor olmaktan da büyük memnuniyet duyuyorum" diye konuştu. Tiyatro salonunda izleyicilerin beğenilerini direkt gözlemleyebildiğini ifade eden Ediz Hun, tiyatro sahnesinde oynamanın beyaz perde önünde rol yapmaktan çok daha keyifli olduğunu ve bu oyunda usta tiyatrocularla birlikte rol aldığını ifade ediyor.
 
On Küçük Zenci oyununda Ediz Hun'a,Oya İnci, Savaş Özdural, Pelin Turancı, Fatih Gülnar, Hakan Akın, Özdemir Çiftçioğlu, Cengiz Eşiyok, Ilgın Angın ve Ozan Altuntaş eşlik ediyor.11 Ekim'de Kadıköy'de prömiyer yapan oyun, şimdiden izleyicileri konusu kadar oyuncuların yeteneğiyle de büyüleyerek adından olumlu bir şekilde söz ettirdi. Yönetmen koltuğunda Burak Karaman'ın yer aldığı Savaş Özdural uyarlamasında, dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Gökhan Arsın ve Ahmet Güleryüz yapıyor.
 
Ölümsüz Bir Eser Türkiye’yi Geziyor
 
Dünya çapında büyük başarı elde etmiş olan bu eser, İstanbul'un yanı sıra,Tekirdağ, Denizli, Muğla, Antalya, İzmir ve Mersin’de de farklı tarih ve mekanlarda seyircilerin karşısına çıkacak. Mersin’e 9 Mart 2020 Pazartesi günü gelecek olan oyun, akşam saat 20.30’da Mersin Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Detaylı ve en güncel bilgilerini biletix.com sitesinden alabileceğiniz gibi, indirimkodu.com sitesinin verdiği kodlar vasıtasıyla biletleri daha ucuza alma şansı da bulunabilecek. Ediz Hun gibi yıllara meydan okuyan bir efsane sanatçıyı tiyatro sahnesinde izlemek isteyenler için oyununŞubat ve Mart programı da belirlendi.
 
02 Şubat 2020: Tiyatro Ak'la Kara, İstanbul
07 Şubat 2020: Tiyatro Ak'la Kara, İstanbul
08 Şubat 2020: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, İstanbul
16 Şubat 2020: Gazi Mustafa Kemal Atatürk KM, Muğla
17 Şubat 2020: Bodrum Herodot Kültür Merkezi, Muğla
20 Şubat 2020: Merkez Efendi Belediyesi KM, Denizli
22 Şubat 2020: Atatürk Kültür Merkezi Aspendos, Antalya
23 Şubat 2020: Türkan Şoray Kültür Merkezi, Antalya
27 Şubat 2020: Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul
01 Mart 2020: Tiyatro Ak'la Kara, İstanbul
09 Mart 2020: Mersin Kültür Merkezi, Mersin
20 Mart 2020: Tiyatro Ak'la Kara, İstanbul
21 Mart 2020: Tiyatro Ak'la Kara, İstanbul
28 Mart 2020: İzmir A.K.M. Yunus Emre, İzmir
29 Mart 2020: Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin