
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tarsus’ta anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Tarsus Müftülüğü öncülüğünde Ulu Camii’nde gerçekleştirilen mevlid programına Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay, emniyet mensupları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, şehit polisler ve tüm güvenlik güçleri için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlid-i şerif okunarak, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitler dualarla yâd edildi.
Mevlidin ardından kürsüye çıkan İlçe Müftüsü Murat Akçay, kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Müftü Akçay konuşmasında, polis teşkilatının milletin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını ifade ederek, “Polislik sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir adanmışlıktır. Şehitlerimiz bizim baş tacımızdır. Onları rahmetle anıyoruz,” dedi.
Sohbetin ardından Müftü Akçay tarafından şehitler ve görev başındaki güvenlik güçleri için topluca dua edildi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.