PKK/KCK Operasyonu: 11 Kişi Gözaltına Alındı

Elazığ'da gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonlarında 11 kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

20 Aralık 2016 Salı, 20:00
PKK/KCK Operasyonu: 11 Kişi Gözaltına Alındı
-

Elazığ merkez, Kovancılar ile Karakoçan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 11 kişi suçundan gözaltına alınırken, 2 kişinin aranmasına başlandıb Elazığ dahil 5 ilde yürütülen FETÖ/PDY operasyonunda ise gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevkedildi.

Merkez ve Kovancılar ile Karakoçan ilçelerinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda terör örgütü PKK propagandası yaptıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

"Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan yürütülmekte olan soruşturma ile ilgili olarak; 20.12.2016 tarihinde Elazığ il merkezli aralarında Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinin de bulunduğu noktalara eş zamanlı olarak 13 şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde; toplamda 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, 2 şüpheli şahsın ise aranma çalışmaları devam etmektedir. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde;çok sayıda yasaklı yayın (kitap, dergi), örgüt elebaşının ve örgüt mensuplarının olduğu çok sayıda fotoğraf ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkıdan çevirme namlusu açık 7.65 görünümlü tabanca ve dijital materyaller ele geçirilmiştir."

Öte yandan Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından Elazığ dahil, İstanbul, Ankara, Malatya ve Kahramanmaraş olmak üzere 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, Emniyet'teki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.




haberler

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS PAMUKLUK BARAJI SULAMASIYLA MERSİN’İN TARIMI GÜÇLENİYOR
Mersin Oan Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kişi Mut’ta İncelemelerde Bulundu
MWRSİN'DE GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİ, GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE BULUŞTU
TARSUS ŞEHİR MEZARLIĞI ÖNÜNDE OTOPARK DÜZENLEME ÇALIŞMASI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR ‘PATİKÖY DOĞAL YAŞAM ALANI VE SAHİPLENDİRME MERKEZİ’Nİ HİZMETE AÇTI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN ÇOCUK İSTİSMARI AÇIKLAMASI
BAŞKAN BOLTAÇ, ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
Mersin Valisi  Atilla Toros, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü Ziyaret Etti.
TARSUS TSO'NUN DESTEKLEDİĞİ "MYOFEST SEKTÖR KAMPÜSTE " ÖĞRENCİLERE İŞ FIRSATI YARATIYOR
PARMAĞIA SIKIŞAN MAKAS HALKASI İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN ÇIKARTILDI

Mersin Haber ,Mersin