Piknikçiler için çift katlı kamelya yapıldı

ÇORUM - 318 hektarlık genişliğiyle Çorum’un en büyük tabiat parkı olan Sıklık’a aralarında çift katlı kamelyaların da bulunduğu 240 kamelya yapılıyor.

30 Kasım 2015 Pazartesi, 12:16
Piknikçiler için çift katlı kamelya yapıldı
-

ÇORUM - 318 hektarlık genişliğiyle Çorum’un en büyük tabiat parkı olan Sıklık’a aralarında çift katlı kamelyaların da bulunduğu 240 kamelya yapılıyor.

Çorum’a 7 kilometre mesafedeki 64 hektar genişliğindeki Sıklık Tabiat Parkı alanı, ihtiyaca cevap vermediğinden Aralık 2014’te Çomar Barajına kadar genişletilmiş ve 318 hektara çıkartılmıştı.

Genişletilen alana ilk olarak 6 kilometre yol yapıldı. Saha içerisindeki yollara ve park alanlarına toplam 36 bin 490 metrekare kilit taşı ile 8 bin metre beton yağmur oluğu döşendi. Kilit taşı kenarları ise ahşap kütüklerle süslendi.

Sıklık Tabiat Parkı’nın içerisine manzara seyir noktaları, kafeterya, cami, piknik üniteleri gibi tesislerin bazıları tamamlanırken, bazılarının yapımına da devam ediliyor. Sıklık’a ihtiyaç nedeniyle 240 kamelya daha yapılıyor. Kamelyaların bir kısmı iki katlı olarak tasarlandı.

Yapım işi tamamlandığında Sıklık’ta toplam 480 adet kamelya hizmet vermiş olacak.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAYRAM TATİLİNİN 4 GÜNÜNDE 4 BİN 817 VATANDAŞ YARALANDI, 32 VATANDAŞ İSE HAYATINI KAYBETTİ
Tatil Bitti, Dönüş Başladı: Mersin Sahillerinde Tersine Göç Yoğunluğu
Tesadüfî Karşılaşma Hayat Kurtardı: Minik Caretta, Tatilcinin Duyarlılığıyla Kurtarıldı
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS’TA MOBİL KESİM NOKTALARINDA SÜREKLİ İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU

Mersin Haber ,Mersin