Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tarsus’u Güzelleştirmeye Devam Ediyor

Tarsus Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kış mevsimine rağmen, bakım ve yenilme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba, 11:10
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tarsus’u Güzelleştirmeye Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kentteki parkların yanı sıra kırsal mahallelerde de çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bakım onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürerek, vatandaşlara daha rahat vakit geçirebilecekleri alanlar sağlıyor.
Vatandaşların yaşam alanı olan park ve bahçelerin daha düzenli olması için bakım onarım çalışmalarını devam ettiren ekipler, bir çok mahalledeki oyun alanı ve parkları yenilerken, vatandaşların ihtiyaç duyduğu noktalara ise yeni parklar yapıyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçedeki parkların yenileme çalışmasını yaptıklarını, yeşil alanların artması için çalıştıklarını kaydetti.
Başkan Can, “Daha güzel, daha modern, daha temiz bir Tarsus için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, parklarda titizlikle devam ettirdikleri bakım ve onarım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan materyalleri tespit ederek düzenlemesini yapıyor. Belediyemizin kaynak atölyesinde park malzemelerinin onarımı yapılarak eski bank ve kamelyaların yerine ve ihtiyaç olduğu görülen yeni noktalara, dayanıklı ve yeni banklar ve kamelyalar monte ediliyor. İhtiyaç duyulan alanların yeniden boyama çalışmasını da devam ettiren ekiplerimiz, oyun parklarının yanı sıra, belirlenen bölgelerde ağaç ekimi ve yeşillendirme çalışmaları, Yol kenarları, kaldırım ve boş arazilerdeki yabani otların temizlenmesi, ağaçların budanması ve bakımı, ilaçlanması ve gübreleme çalışmalarını da sürdürüyor’’ ifadesini kullandı.
Göreve geldikleri günden bu yana 34 adet parkın yenilemesini ve 20 adet yeni park yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “157 takım oyun gurubu, 157 takım dış mekân spor aletleri ve 15.000m2 kauçuk zemin döşeme malzemesi satın alarak eski parklar yenilendi ve uygun görülen alanlara yeni parklar yapıldı. Tarsus’umuza daha iyi hizmet edebilmek için araç havuzumuza 2 adet saha çalışmalarımızda kaynak yapımında kullanmak için kamyon ekledik. Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde yenilenmeyen park kalmayacak’’ diye belirtti.
Mevcut her yeşil alanın sayısını arttırmak için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Mevcut alanları elden geçirip, vatandaşa en iyi şekilde hizmet verir hale getireceğiz. Bakım ve onarım çalışmalarımıza halkımızın da özen göstereceğine inanıyoruz. Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ve en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz” cümlelerine yer verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin