Pansiyonun İstinat Duvarı Çöktü Öğrenciler Tahliye Edildi

Mersin’in Anamur İlçesi’nde 107 kız ve erkek öğrencinin kaldığı pansiyonun duvarı, yağışlar nedeni ile toprağın suya doyması sonucu yattı.

24 Şubat 2020 Pazartesi, 12:04
G: 24.02.2020 - 13:15
Pansiyonun İstinat Duvarı Çöktü Öğrenciler Tahliye Edildi
-

Anamur Ekspres Gazetesinden Mithat Ünal'ın haberine göre, Alınan bilgilere göre dün saat 23:00 sularında Anamur Kalınören Mahallesindeki 659 öğrenci kapasiteli Anadolu Lisesinin hemen yanındaki 107 öğrencinin kaldığı pansiyonun istinat duvarı pansiyon duvarının üzerine devrildi.
50 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğindeki duvarın yaklaşık 10 metrelik bölümünün çöktüğü öğrenildi. Olayın hemen haber alınması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan ve Kaymakam İsmail Gültekin, olay yerine giderek incelemelerde bulundular. Pansiyonun etrafına emniyet şeridi çekildi. Hafta sonu olması nedeni ile öğrencilerin çoğunluğu ailelerinin yanında kalıyordu.
Pansiyonda kalan 10 kız ve 30 erkek öğrenci, minibüs ve özel araçlarla Anamur Valide Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Zehra Marulyalı yatılı pansiyonlara tahliye edildiler. Pansiyon ise tedbir amaçlı kapatıldı.
Her hangi bir can yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı olayda, pansiyonun tekrar hizmete açılıp açılmayacağı, İl Milli Eğitim Teknik Heyeti’nin yapacağı incelemenin ardından belli olacak.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI KALDIRIM VE YOL İŞGALLERİNE GEÇİT VERMİYOR
MERSİN’DE KURUMLAR YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN BULUŞTU
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ ULU CAMİİ'DE AŞURE İKRAMINDA BULUNDU
Başkan Çakır, Türkiye-kktc Ticaret Odası Forumu Yuvarlak Masa Toplantısı’na Katıldı
ÇAMLIYAYLA'DA GÖREV SÜRELERİ SONA EREN KURUM AMİRLERINE VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
VALİ TOROS'TAN, MERSİN İDMANYURDU'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
MERSİN'DE YÖRÜKLERİN GÖÇ YOLLARI DÜZENLEDİ
TARSUS'TA BİTKİ KORUMA BAYİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
MÜDÜR KARADAĞ'DAN, MÜDÜR ŞAHİN'E ZİYARET
MÜDÜR ŞAHİN, ÇAMLIYAYLA ÜRETİCİ KADINLAR DERNEĞİ’NİN STANDINI ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin