Özgür Suriye Ordusu'ndan Rusya’ya görüşme teklifi

MOSKOVA - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Rusya'ya Suriye krizinin çözümü konusunda karşılıklı işbirliği için Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşme yapmayı önerdi.

25 Ekim 2015 Pazar, 15:13
Özgür Suriye Ordusu'ndan Rusya’ya görüşme teklifi
-

MOSKOVA - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Rusya'ya Suriye krizinin çözümü konusunda karşılıklı işbirliği için Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşme yapmayı önerdi.

Rus basınına konuşan ÖSO kurucularından Fehid Masri, Paris'te Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile görüştüğünü hatırlattı. Masri, “Bu görüşmenin ardından Rusya ile diyaloga hazır olduğumuzu söyledim. Kendi pozisyonumuzu sunmak ve ortak adımlar ile ilgili konuları ele almak için yeni görüşme yapmamız lazım. Toplantıda şunu masaya yatırabiliriz: Rusya ÖSO'ya nasıl yardım edebilir.” dedi.

Görüşmeye üst düzey temsilcilerini göndermeye hazır olduklarını belirten Masri, “Mısır’da, Kahire’de görüşmeler yapılmasını önerdik. Henüz yanıt almadık. Net bir tarih önermedik; sadece görüşmeye hazır olduğumuzu aktardık. Bence Rusya, ÖSO ve Suriye halkının çıkarları bağlamında bu görüşmenin bir an önce yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

Dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de ÖSO’nun çıkarları bağlamında da hedefleri bombalamaya hazır olduklarını açıklamıştı. Lavrov, ÖSO’u havadan desteklemeye hazır olduklarını vurgulamıştı. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞ YERLERİNE DENETİM
MERSİN'DE PİKNİK YAPANLAR YAKALANDI
MERSİN TSO, TÜRK-ARAP ODASI 6.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ve İŞ FORUMU'NA KATILDI
TARSUS İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİCİLERİ BİLİNĆLENDİRİYOR
DUDU İREM TOROS, “GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ VE KORUYUCU AİLE FARKINDALIK PROGRAMI”NA KATILDI
VALİ TOROS’U, KAHRAMANMARAŞ VALİSİ  ÜNLÜER VE BERABERİNDEKİ HEYET ZİYARET ETTİ
SİLİFKW-BOĞSAK'TA TIR YANGINI
Ergüven Ailesinin Mutlu Günü
AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHİR HALKKENT SOSYAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’NE ZİYARET
DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRÜ SEMİZ'DEN, MÜDÜR ANTEPLİOĞLU’NA VEDA ZİYARETİ

Mersin Haber ,Mersin