Özel Okullara Ödenen Ücretlerin İadesi Hakkında Federasyon Başkanı Engin’den Açıklama

2019-2020 eğitim yılının sonlandırılması kararı ile özel okullarda okuyan öğrencilerin alamadığı hizmetlerden eğitim/öğrenim, yemek ve servis ücretlerine ilişkin Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin, açıklamada bulundu.

21 Mayıs 2020 Perşembe, 12:06
G: 21.05.2020 - 23:42
Özel Okullara Ödenen Ücretlerin İadesi Hakkında Federasyon Başkanı Engin’den Açıklama
-

Alınmayan hizmetlere dair ücret talep edilmesinin ya da ödenmiş ücretlerin iade edilmemesinin haksız olacağını ve çok sayıda ailenin mağdur edilmesi anlamına geleceğini belirterek alınacak idari bir kararla sorunun büyümeden çözüme kavuşacağını ifade etti.
Federasyon Tarafından yapılan Kamuoyu Duyurusu İse Şöyle
18.05.2020 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamayla mart/2020 den bu yana geçici olarak durdurulmuş olan 2019-2020 eğitim yılı sonlandırılmıştır.
Bu durumda Mart/2020 den bu yana özel okullarda alınamamış hizmetlerden eğitim+servis+ yemek hizmetlerinin bedelleri ödenmiş ise iade yada önümüzdeki eğitim yılına yönelik mahsup edilmesine, ilgili tutar ödenmemiş ise talep edilmemesi gerekmektedir.
Ancak, bu konuda yaşanan olası uyuşmazlıklarla ilgili, yapılan tüketici başvuruları sonucu Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı tarafından tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılması işaret edilmiştir.
Tüketici hakem heyetlerinin 01 nisan’dan başlayarak15 haziran tarihine kadar çalışmaları Cumhurbaşkanlığı kararıyla durdurulmuştur. Bu tarihten itibaren nasıl bir yol haritası belirleneceği de belli değildir.
Zaten, iş yükü oldukça fazla olan hakem heyetlerinin bu süreçteki iş yükü inanılmaz derecede artış göstererek aylarca sürecek bir hak arama süreci yaşanmasına neden olacak ve çıkacak kararlar sonrası tüketici mahkemelerine yapılacak karar iptaline yönelik itirazlarla da yılları bulan hak arama sürecine dönüşecektir. Bu durumun mağduru ise yine tüketiciler olacaktır.
Bu nedenle hakem heyetlerinin ve/veya tüketici mahkemelerinin işaret etmek çözümsüzlük ve kitlesel mağduriyet anlamına gelecektir.
Kalıcı çözüm idarenin alacağı bir kararla hizmet alınmamış eğitim, servis ve yemek ücretlerinin ödenmiş olanlarının iade ya da mahsup edilmesi, ödenmemiş taksitlerin ise iptal edilmesi kararı çok önemli olacaktır. Ve Korona salgını koşullarında konunun toplumsal soruna dönüşmesini engelleyecektir.
Tüm tüketicilerin beklentisi budur.
Fuat Engin
Genel Başkan

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin