(Özel Haber) Su Sızıntısı Evlerin Temelini Tehdit Ediyor

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinin Maltepe mahallesinde bazı evlerin temellerinde meydana gelen su sızıntısı, mahalleliyi tedirgin etti.

19 Nisan 2015 Pazar, 16:43
(Özel Haber) Su Sızıntısı Evlerin Temelini Tehdit Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinin Maltepe mahallesinde bazı evlerin temellerinde meydana gelen su sızıntısı, mahalleliyi tedirgin etti.
Maltepe mahallesi Gür Sokağında bazı evlerin temellerinden iki buçuk aydır su sızıyor. Mahalle sakinlerinden Necmi Tutkun (72), önce evinin temelinden su sızmaya başladığını ve çok şaşırdığını belirterek yetkililere başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını ifade etti. Tutkun, yaklaşık iki buçuk ay önce evinin temelinden yüzeye doğru su sızmaya başladığını belirterek şöyle konuştu: "Evin odalarının tabanı nemleniyor. SASKİ’ye başvurdum. Gelip inceleme yaptı. Önce, üst sokakta bulunan su deposundan sızdığını ve sızan suyun temiz su olduğunu söylediler sonraki incelemelerinde, sızıntının kendileri ile bir ilgisi olmadığını, çıkan suyun kaynak suyu olduğunu ifade ettiler. Çaresiz durumdayız. Benim gibi komşularımın evlerinin temelinden de su sızıyor. Çıkan suları az-buz değil, borularla tahliye ediyoruz. Hatta bu sabah, sokak üzerinde yol çöktü bu sızıntıdan dolayı. Ben de evimin bahçe duvarını kırıp, küçük kanallarla suyu sokağa tahliye etmeye çalışıyorum." Evini 1969 yılında yaptığını anlatan Tutkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu zamana kadar hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Evin döşemelerini söktüm, tabanını yıktım. Yetkililer bize yardımcı olsun.”
Yaşar Aydemir (59) de, Tutkun’un sözlerini doğrulayarak, mahallede birçok evin temelinden bu şekilde su sızdığını, suları borularla tahliye ettiklerini söyleyerek “Daha önce yoktu, iki buçuk ay önce başladı. Nedenini bilmiyoruz" diye konuştu. SASKİ yetkililerinin, suyun kendileriyle ilgisi olmadığını söylediğini iddia eden Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bütün mahalleli tedirgin. Her an heyelan tehlikesi var. Komşum, benim evin yanındaki arsada inşaat başlatmak için temel kazısı yaptı. Ancak, yoğun şekilde su çıktı. Bu nedenle kazıyı, arsanın aşağı tarafında tekrar başlattı ama oradan da su çıktı. Yetkililer sorunumuza çare bulsun.”
Mahalle sakinleri, bir afet yaşanmadan önce yetkililerden yardım istedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Yaz Spor Kursları İle Akdenizli Çocuklar Geleceğe Hazırlanıyor
İZMİR DAĞLARI YENİDEN YEŞERİYOR
TARSUS TSO BAŞKANI RUHİ KOÇAK'IN ANNESİ MÜRÜVVET KOÇAK VEFAT ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’İN “GELECEK HAYALİM” PROJESİ KADINLARIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK
Akdenizli Üreticilerin Yol Çilesi Bitiyor
JANDARMADAN UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
JANDARMADAN KAÇAK SİGARA OPERASYONU”
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELSİZ YAZ KURSU: ÖZEL BİREYLER SPORLA HAYATA KATILIYOR
MERSİN İTFAİYESİ HIZLI MÜDAHALE İLE YANGININ ORMANA SIÇRAMASINI ÖNLEDİ
BÜYÜKŞEHİR HALK KART’IN TEMMUZ AYI TUTARLARINI YATIRDI

Mersin Haber ,Mersin