(Özel Haber) Kalçasına Demir Saplandı Uzlaşmak İçin Savcılığa Başvurdu

Seyrantepe Metro hattında meydana gelen kazada kalçasına demir parçası saplanan yolcu, sorumlularla uzlaşmak için savcılığa başvurdu.

02 Mart 2015 Pazartesi, 04:28
(Özel Haber) Kalçasına Demir Saplandı Uzlaşmak İçin Savcılığa Başvurdu
-

Seyrantepe Metro hattında meydana gelen kazada kalçasına demir parçası saplanan yolcu, sorumlularla uzlaşmak için savcılığa başvurdu.
İstanbul Metrosu’nun Sanayi Mahallesi - Seyrantepe Hattı’nda Eylül ayında gerçekleşen olayda, Seyrantepe’den çıkan metro, teknik çalışmaları devam eden Seyrantepe-Sanayi Mahallesi metro hattı arasında kontrolden çıkmış, bu sırada metronun ön vagonunu delip geçen demir çubuk, yolculardan 33 yaşındaki Fatih Çoban’ın kalçasını delip geçmişti. Olayın ardından itfaiye ve sağlık görevlileri Çoban’ın kalçasına saplanan demir çubuğu keserek kazazedeyi hastaneye sevk etmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin başlatılan soruşturmada kazazede Çoban’ın ifadesi alınmıştı. İlk ifadesinde şikayetçi olduğunu bildiren Fatih Çoban daha sonra savcılığa başvurarak “Maddi ve manevi sosyal haklarım karşılanırsa uzlaşma yoluna gitmek istiyorum” demişti.
“SOSYAL HAYATINA KALICI BİR ETKİSİ YOK”
Kazanın ardından savcılığa ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda kazanın, Çoban’ın sosyal hayatına ilişkin kalıcı bir problem oluşturmadığı anlatıldı. Soruşturmayı yürüten savcılık kazazede Çoban’ın uzlaşmak istemesinin ardından İstanbul Ulaşım Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yazarak uzlaşma konusunda görüşlerini sordu.
“UZLAŞMA KONUSUNDA GÖRÜŞ SORULDU”
Savcılık tarafından İstanbul Ulaşım Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, 29 Eylül 2014 günü Seyrantepe Metro İstasyonu’nda trenin raydan çıkması ve trende yolcu olarak bulunan ve olayda herhangi bir kusuru bulunmayan Fatih Çoban’ın vücuduna demir çubuk battığı hatırlatıldı.
Kazada yaralanana Fatih Çoban’ın sorumlularla uzlaşmak istediğini bildirdiğini kaydeden savcılık yazısında, “taksirle yaralama” suçunun şikayete bağlı ve uzlaşmaya tabi suçlardan olduğunu hatırlatarak İstanbul Ulaşım Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzlaşma konusunda görüşlerini bildirmesini istedi.
İstanbul Ulaşım Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de uzlaşma konusunda olumlu görüş bildirmeleri halinde dosya önümüzdeki günlerde uzlaşma bürosuna gönderilecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Çakır: "mersin’de Oluşan Güçlü Lobi Ankara’da da Sürmeli"
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TEDAVİ GÖREN DOKUCU'YA ZİYARET
DRİFT YAPAN 4 ARACA CEZA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TÜM EMEKLİLER DERNEĞİNE "EMEKLİLER GÜNÜ" ZİYARETİ
KAYMAKAM AVCI'DAN YÖRÜKLERE ZİYARET
Bir Tarafı Yaparken, Bir Tarafı Tahrip Ediyorlar
MERSİN'DE 857 ŞAHIS YAKALANDI, 1521 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Mersin, Çin’le Temaslarını Artırıyor
TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR, YARIN TARSUS'A GELİYOR

Mersin Haber ,Mersin