(Özel Haber) Doğduğu Zaman Osmanlı Devleti Hala Yıkılmamıştı

Şırnak’ta yaşayan 120 yaşındaki Mehmet dede, görenleri hayretler içinde bırakıyor. 18 çocuğu ve 150’ye yakın torunu bulunan Mehmet dede, çocukları ve torunlarının isimlerini bilmezken, askere gitmek için İstanbul’a araba bulamadığını, bu yüzden Batman’a kadar yürüyerek gittiğini söyledi.

31 Ocak 2015 Cumartesi, 17:27
(Özel Haber) Doğduğu Zaman Osmanlı Devleti Hala Yıkılmamıştı
-

Şırnak’ta yaşayan 120 yaşındaki Mehmet dede, görenleri hayretler içinde bırakıyor. 18 çocuğu ve 150’ye yakın torunu bulunan Mehmet dede, çocukları ve torunlarının isimlerini bilmezken, askere gitmek için İstanbul’a araba bulamadığını, bu yüzden Batman’a kadar yürüyerek gittiğini söyledi.
Şırnak merkeze bağlı Aslanbaşar köyünde ölüme meydan okuyan 120’lik Mehmet dede, ikinci eşi ile birlikte hayata tutunuyor. Doğduğunda Osmanlı devletinin hala ayakta olduğu Mehmet dedenin 18 çocuğu ve 150’ye yakın torunu bulunuyor. Mehmet dede, bir asrı geride bırakırken sağlıklı yaşamıyla gençlere taş çıkarıyor. Gençlik yıllarında imkanların çok kısıtlı olduğunu hatırladığını belirten 120’lik delikanlı Mehmet dede, ilk eşini toprağa verdikten sonra, bir süre yalnız yaşayıp daha sonra ikinci evliliğine imzayı attı. Şu an köyde oğlu Recep Coşkun’un yanında yaşayan Mehmet dede, geçmişte kıtlık dönemi olduğunu ekmek bulamadıkları için arpa yediklerini söyledi. 4 sene askerlik yaptığını kaydeden Mehmet Dede, "Ben Çanakkale Gelibolu’da askerlik yaptım. O zamanlar İstanbul’un içinde araba yoktu. Karakol karakol giderdik askere. Şırnak’tan yürüyerek Batman’a gittik. Oradan trenle Diyarbakır, buradan da İstanbul’a gittik. İstanbul’da vapurla Gelibolu’ya geçtik. Geçmişte, şimdiki gibi rahatlık yoktu, yemek için ekmek bulamadığımız günler vardı. Kırık tahılları tükettiğimiz zamanlar bile oldu. Evlenen çiftler, ancak düğünden sonra birbirlerini görebiliyordu" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mezitli’de Motosiklet Hırsızlığı Girişimi
Tarsus’ta Kaçak Maymun
BAŞKAN YILDIRIM, GENEL BAŞKAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MHP MERSİN İL BAŞKANI GÜRSOY İLE GÖRÜŞTÜ
Mersin Ekonomi Zirvesi Aksiyon Takip Komisyonu Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS, SURİYELİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KANAAT ÖNDERLERİYLE BİRARAYA GELDİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Haber ,Mersin