Özel Çocuklar Atlarla Tanıştı

Engelli bireylerin sosyalleşmesi ve günlük yaşama kolaylıkla uyum sağlaması için önemli etkinliklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel bireylere her zamankinden farklı bir gün yaşattı.

02 Aralık 2019 Pazartesi, 09:06
Özel Çocuklar Atlarla Tanıştı
-

Özel çocukların fiziksel, zihinsel ve psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar ata binmenin yanı sıra atı tımar etmeyi ve beslemeyi de öğrendi. Etkinlikte çocuklar tahta tual üzerine Atatürk silueti resim boyama etkinliği de yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitici ve öğretici etkinliklerinin yanı sıra düzenlediği sosyal etkinliklerle de özel bireylere farklı deneyimler yaşatıyor. Son olarak Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen at binme etkinliğinde çocuklar, ilk defa ata binerek, gezinti yapmanın heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadı.
Türkiye Jokey Kulübü’nün en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan At’la Terapi Projesi’nin Adana Yeşiloba Hipodromu’nda bulunan merkezinin bu kez konukları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öğrencileri oldu.

İlk kez ata binen özel çocukların mutluluğu

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte, 35 özel birey ve aileleri her zamankinden farklı bir gün yaşadı. Zihinsel, bedensel, görme ve işitme engelli bireylerden oluşan özel çocukların fiziksel, zihinsel ve psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve özgüven kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar ata binmenin yanı sıra atı tımar etmeyi ve beslemeyi de öğrendi.
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, At’la Terapi Merkezi’nde, özel eğitim almış psikolog ve fizyoterapistlerden oluşan profesyonel bir ekip tarafından atlarla bir araya getirilen çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileleri de çocuklarının mutluluğuna ortak oldu.

Etkinliğin en güzel yanı Atatürk temalı resim boyama etkinliği oldu

Atların iyileştirici ve sakinleştirici özelliklerinden yararlanan çocuklara, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren teknik öğretmenler tarafından etkinlik kapsamında Atatürk temalı workshop çalışması yapıldı. Çocuklar etkinlikte tahta tual üzerine Atatürk silueti resim boyama etkinliği yaptı.
Etkinlikte çocuklar hayatlarında ilk kez ata binmenin sevincini yaşarken, aileleri de çocuklarının sevincine ortak oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin