ÖSYM'den Önemli Yasak Kaldırma Kararı! Ulaşım Kartı, Ev Anahtarı, Metal Para, Tel Toka, Piercing vs..

Bu yıl tüm sınavlarda şimdiye kadar yasak olan ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne serbest olacağından söz edildi

19 Ocak 2019 Cumartesi, 10:35
G: 19.01.2019 - 10:42
ÖSYM'den Önemli Yasak Kaldırma Kararı! Ulaşım Kartı, Ev Anahtarı, Metal Para, Tel Toka, Piercing vs..
-

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen oldukça büyük okuyucu kitlesine sahip Hürriyet Yazarı Nuran ÇAKMAKÇI, Başkan Aygün'ün, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulunduğunu yazdı.
Çakmakçı'nın yazısında, Bu yıl tüm sınavlarda şimdiye kadar yasak olan ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne serbest olacağından söz edildi.
Yazar Nuran Çakmakçı'nın yazısının bir kısmında,
Başkan Prof.Dr. Halis Aygün'ün, “Bu yasaklarla özellikle ev anahtarı ve ulaşım kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacaklarından adaylarısınavsonuna kadar bekleyecek birisi olmak zorundaydı. Toplu ulaşımı kullanarak da sınav binalarına ulaşma ve dönüş noktasında sorun yaşanmaması amacıyla ve olabilecek sıkıntıları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık” dedi. Geçmiş yıllarda sınavlarda, güvenlik görevlileri tarafından adaylardan zorla piercing çıkarılan manzaralar yaşanmış, uzun süredir de sınav yapılan binaların önünde telefon, anahtar için tezgâh açan “emanetçiler” görülmeye başlanmıştı. Artık bu dönem sona erecek anlaşılan. Ancak diğer yasaklar sürüyor. Sınavların yapıldığı binalara girişte aday ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle aranmaya devam edecek. Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş gibi metal içerikli eşyalar ve elektronik/mekanik cihaz, müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak." dediği yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, CHP AİLESİ İLE BAYRAMLAŞTI
BAŞKAN SEÇER, BAYRAM ARİFESİNDE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ, PROTOKOLLE BAYRAMLAŞTI
TARSUS'TA ÇİFTLEŞEN KARA YILANLA OYUNU ELİNİ ISIRMASIYLA SON BULDU
TARSUS MHP AİLESİ BAYRAMLAŞTI
BAŞKAN BOLTAÇ, TARSUS BELEDİYE AİLESİYLE BAYRAMLAŞTI
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS YENİCE’DE “YAZA MERHABA KONSERİ”
JANDARMADAN YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
MERSİN'DE OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ
JANDARMADAN KAÇIŞ YOK!
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ KURBAN PAZARI’NI ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin