OSTO'dan doktor cinayetine ceset torbalı tepki

OSMANİYE - Osmaniye Tabip Odası (OSTO) üyeleri, 19 Kasım 2015 Perşembe günü, Samsun’da kadın doğum uzmanı olarak çalışan Uzm

24 Kasım 2015 Salı, 13:38
OSTO'dan doktor cinayetine ceset torbalı tepki
-

OSMANİYE - Osmaniye Tabip Odası (OSTO) üyeleri, 19 Kasım 2015 Perşembe günü, Samsun’da kadın doğum uzmanı olarak çalışan Uzm. Dr. Aynur Dağdemir' in öldürülmesini ceset torbası ile kınadı.

Uzm. Dr. Aynur Dağdemir'in kadına yönelen şiddete karşı duyarsız kalmadığını ve bir kadını erkek şiddetinden korumak isterken hayatını kaybettiğini belirten OSTO Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Dr Aynur’un hayattan, çocuklarından, ailesinden, mesleğinden bir katil tarafından koparılması bizi fazlasıyla üzmüş, yaralamıştır. Başka bir can, başka bir yaşam için korkusuzca canını hiçe sayarak hayatını kaybeden fedakar meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz." dedi.

Samsun'da yaşanan olayın öncelikle kadına yönelik bir şiddet vakası olarak tanımlanmaması gerektiğini belirten Dr. İmadoğlu, "Günümüzde yaşanan egemen ataerkil anlayış, coğrafyamızın kadınları için yaşamı cehenneme çevirmiş durumdadır. Ancak söz konusu olayın yalnızca bir kadın cinayeti olarak değerlendirilmesi yeterli olmayacaktır; cinayetin hastanede, meslektaşımızın görevi başında olduğu sırada işlenmiş olması, hekim-hasta ilişkisine ve hekimlik uygulamasına bağlı olmasa bile olayın bir 'hekime yönelik şiddet- hekim cinayeti' olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmamaktadır." açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI, ÇALIŞANLARINI NEDEN KORUYAMIYOR?

Son yıllarda giderek artan ve büyük ölçüde sağlıkta dönüşüm projesinin yarattığı açmazlar nedeniyle öldürmeyle sonuçlanan hekime yönelik şiddet olgularında saldırganların hep erkek olmasının bir rastlantı olmadığının altını çizen İmadoğlu, şöyle konuştu: "Sonuçta elinde bıçağıyla hiçbir engele takılmaksızın hastanede sekreter olarak çalışan eski eşini tehdit etmeye gelen saldırgan, kendisiyle görüşmek istemeyen eski eşin yanında bulunan kadın hekimi kalbinden bıçaklayarak öldürebilmektedir. Burada sağlık hizmetinin verildiği hastanelerin güvenliğinin neden bu kadar zayıf olduğu sorgulanmalıdır. Son birkaç yıl içinde kaybettiğimiz meslektaşlarımız Ersin Arslan, Kamil Furtun da katiller önceden bilindiği ve tehditlerden haberdar olunduğu halde önlem alınmadığı için hastane ortamında öldürülmüştür. Sağlık Bakanlığı çalışanlarını neden koruyamamıştır?"

Basın açıklamasının sonunda bakanlığa seslenen doktorlar "Mesleğe başlayan hekimlere bir ceset torbası verisin bari" diyerek tepki gösterdiler. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin