
BURSA - Bursa Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. kademe Oryantiring yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
27 Kasım Cuma günü Uludağ Üniversitesi’nde başlayan Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. kademe Oryantiring yarışmasının ikinci günü Hüseyin Alan’da klasik mesafe yarışı ile devam etti. 3 gün süren yarışların son ayağı ise Gölyazı’da yapıldı.
Gölyazı’da gerçekleşen yarışlar kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Farklı yaş gruplarından sporcular, uzman haritacılar tarafından yerleştirilen hedefleri, en az hatayla en kısa sürede bulabilmek için büyük çaba gösterdi.
Bulgaristan’dan ve Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık bin 600 sporcunun yarıştı. 36 kategoride toplam 3 günde 3 bini aşkın sporcunun yarıştığı yarışlar sonunda dereceye girenler Gölyazı Kültürevi’nde düzenlenen törende ödüllerine kavuştu. Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu’nun da konser verdiği kupa töreni renkli anlara sahne oldu.
BOZBEY: DOSTLUK KAZANDI
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışlarda dostluğun kazandığını belirterek, “Sporun kenti Nilüfer’de tüm branşlara destek vermeye çalışıyoruz. Yeni tanıştığımız oryantiring sporuyla ilk organizasyonumuza böyle bir katılım sağlanması mutluluk verici. Umarım gelecek yıllarda daha geniş şekilde geleneksel olarak yapmaya devam ederiz.” dedi.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu da, 3 gün Nilüfer’de çok renkli organizasyona imza attıklarını belirterek, “Terör saldırısında ölen Dilay-Cem Kerman çifti bizi burada bir araya getirdi. Onlar da inanıyorum ki şimdi burada. Bulgaristan’da katılımcılarla yarışlarımız daha renkli hale geldi. Gelecek yıl uluslararası boyuta taşımak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.
Tören sonunda Başkan Bozbey ve Çolakoğlu dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödüllerini verdi. Yarışlarda Nilüfer Belediyesi adına mücadele eden Zabıta Müdürlüğü ekibinden Ö. Ziya Acemoğlu ve Yunus Yazıcı da derece yaparak ödül almaya hak kazandı.
Ayrıca törende oryantiring yarışlarında tanışarak evlenen ve terör saldırısında hayatlarını kaybeden Dilay-Cem Kerman’ın ailelerine de günün anısına plaket verildi.
CİHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.