Ormanların Korunması İçin 182 Yıldır Cansiperane Çalışan Orman Genel Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmalarında Son Teknolojik Yenilikleri Bünyesine Katmaya Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından orman yangınlarıyla mücadelede herhangi bir zafiyete düşülmemesi için tüm önlemlerin en yüksek seviyede alınması talimatlanmıştı.

17 Nisan 2021 Cumartesi, 12:36
Ormanların Korunması İçin 182 Yıldır Cansiperane Çalışan Orman Genel Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmalarında Son Teknolojik Yenilikleri Bünyesine Katmaya Devam Ediyor
-

Bakan Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda, Orman Genel Müdürlüğünce, orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görev alan personelin haberleşme sistemlerinde hiçbir aksama ve kesintiye uğramadan haberleşebilmesi amacıyla Yangın-Cell Sistemi hizmete girdi.

Mevcut Telsiz Haberleşme Sistemi ile taşınabilir telefonları aynı platformda görüştürmek üzere yazılım, cihaz ve donanımı kapsayan Yangın-Cell Sistemi, Bas-Konuş cihazları ile analog ve sayısal telsiz sistemleri arasında bağlantı sağlanarak mevcut telsiz sistemlerimize entegre edilen bir haberleşme kontrol odası çözümü sağlıyor. Ülkemizin herhangi bir bölgesinde çıkabilecek orman yangınının en yakın güzergahı araçlardaki tabletlere iletilerek, navigasyon ile otomatik yönlendirme yapılabiliyor.

Yazılım sistemi çeşitli ses, veri ve yönetim özelliklerini desteklemekle birlikte akıllı telefonlara kurulan mobil uygulamalar ile kullanıcıların telsiz çevrimine entegrasyonu tamamlandı.

Bakan Pakdemirli, Yangın Yönetim Merkezinde yapılan tatbikata katılarak Adana ve İzmir’ de hazır bulunan ekiplere Yangın-Cell üzerinden talimatlar vererek sistemin entegrasyonunu kontrol etti. Yangın-Cell’ in orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görevli mobil ekiplerin en iyi şekilde yönetilmesine yardımcı olması açısından, mevcut Yangın Yönetim Sistemi ile tümleşik çalışan bir görev süreci yönetim sistemi olduğunun altını çizdi.

Pakdemirli, "Amacımız, görevlendirme uygulaması ve navigasyonu olan tabletler ile ekiplerimizin uzaktan çevrimiçi olarak görevlendirilmesi ve yönetilmesi sayesinde ekiplerimizin verimliliğini artırmak ve kaynaklarımızı çok daha etkili kullanmaktır.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin