Organize Suç Örgütlerine Yönelik 20 İlde "Müsilaj-2 Operasyonu" Başlatıldı

Organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 20 ilde, 233 şüphelinin yakalanması yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı.

30 Eylül 2022 Cuma, 20:54
Organize Suç Örgütlerine Yönelik 20 İlde "Müsilaj-2 Operasyonu" Başlatıldı
-

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 20 ilde, 233 şüphelinin yakalanması yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütleriyle mücadeleye devam ediliyor.

Bu kapsamda sahil şeridinde yaşayanların üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devlet erklerinden üstün göstermeye çalışan, ülke turizmini olumsuz etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah sağlayan suç gruplarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı koordinesinde harekete geçildi.
Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Ordu, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak olmak üzere 20 ilde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit, kasten öldürme" suçlarını işleyen 12 organize suç örgütü tespit edildi.

Ayrıca söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçunu işleyen, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan 27 suç grubu belirlendi.

Bunun üzerine Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması için bu sabah eş zamanlı "Müsilaj-2 Operasyonu" düzenlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KARADENİZ'DE TRABZON U19 FIRTINASI
SİLİFKE, ERTELEME MAÇINDA BELEDİYE KÜTAHYASPOR'U KONUK EDİYOR
SİLİFKE, AKYOKUŞ'TA TRAFİK KAZASI:1 YARALI
MERSİN'DE SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU
TARSUS DOĞA PARKI, BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, OTİZM AİLE DANIŞMA MERKEZİ İLE ÖRNEK OLUYOR
ADANA- MERSİN OTOYOLUNDA, “BİRİ OTOBÜS BEŞ ARAÇ ZİNCİRLEME TRAİK KAZASI
BAYRAM TATİLİNİN 3 GÜNÜNDE 27 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN'E KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
MERSİN, KADER MAÇINA BİLENİYOR

Mersin Haber ,Mersin