Desktop sürüme geç

Ölümden dönen İsviçreli kadın, 70. yaş gününü hastanede arkadaşlarıyla kutladı

ANTALYA - Antalya Side'de yaşadığı evinde 3 gündür kendisinden haber alınmayan yaşlı İsviçreli kadına yerleşik yabancılar sahip çıktı

17 Aralık 2015 Perşembe, 14:02
Ölümden dönen İsviçreli kadın, 70. yaş gününü hastanede arkadaşlarıyla kutladı
2015-12-17 14:02:46 -

ANTALYA - Antalya Side'de yaşadığı evinde 3 gündür kendisinden haber alınmayan yaşlı İsviçreli kadına yerleşik yabancılar sahip çıktı. 8 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'nde yalnız başına yaşayan İsviçre vatandaşı Heidi Perriad Zinsli (70), yakın arkadaşları tarafından 2 gün haber alınamayınca Manavgat Güney Entegrasyon Derneği (GEMDER) tarafından Jandarma eşliğinde evinin penceresinden girilerek yaşlı kadına ulaşıldı. GEMDER üyesi yerleşik yabancılar, Heidi Perriad Zinsli'yi yarı baygın şekilde evinden alarak Özel Side Anadolu Hastanesi'ne kaldırdı.

Ölümden dönen yaşlı kadını hastanede ziyaret eden GEMDER Başkanı Güngör Karaca, Başkan Yardımcısı Petra Ottman, dernek üyeleri Giuseppie Carkinteri, Barbara Carkınteri ve Side Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli 2 asker, yaşlı kadın Zinsli'ye sürpriz yaparak 70. yaş gününü kutladı. GEMDER üyesi yerleşik yabancılar, yaş günü pastasını Zinsli ile birlikte keserek nazar boncuğu hediye etti.

GEMDER Başkanı Karaca, yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin, Heidi Perriad Zinsli'den 2-3 gün haber alamayınca evine gittiklerini söyledi. Jandarma eşliğinde pencereden girilerek kendisini yerde baygın halde yatarken bulduklarını belirten Karaca, "Hastaneye kaldırdığımızda yaşam faaliyetleri durmak üzereydi. Sağolsun doktorlarımızın çabası ile kendine geldi. 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra şimdi normal odaya alındı. Şu anda hayati tehlikesi kalmadı. Kendisi 8 yıldır burada yaşayan, memleketine hiç gitmeyen ve hiçbir bağlantısı olmayan İsviçre vatandaşıdır. Heidi'yi uzun zamandır tanıyoruz. Sorunları olduğu zaman yardımcı oluyorduk. Bu duruma kadar her şey yolunda gidiyordu. Ancak bu son durumdan sonra kendisine daha çok yardımcı olacağız. Yanına ziyarete gideceğiz ve yardımcı göndereceğiz. İlaçlarını almasında, yemek yemesinde yardımcı olacağız. Kendisi Türkiye'de yaşamak istediği sürece biz yanında olacağız." diye konuştu.

Zinsli'nin aynı zamanda bugün 70. doğum günü olduğunu hatırlatan Karaca, Manavgat'ta kendileri ile temasa geçen bütün yabancıların sorunlarını çözme hususunda yardımcı olacaklarını kaydetti.

Zinsli de yeniden hayata dönmesinde emeği geçen GEMDER üyesi arkadaşlarına teşekkür etti. Zinsli, "70. yaş günümü hastanede kutlayan tüm değerli dostlarıma teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA-TARSUS ARASI ASFALT DÖKME ÇALIŞMASI
DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ CELAL TOKALAK TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA İNCELEMELRDE BULUNDU
Müdür Ataş’tan Hayırlı Olsun Ziyareti
MERSİN’İN ULUSLARARASILAŞMASI YOLUNDA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖNEMLİ BİR ADIM
MERSİN'DE YAKALANAN KÖPEK BALIĞI DOĞAL ORTAMINA SALINDI
VALİ TOROS, MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ BASIN LANSMANINA KATILDI
SİLİFKE’NİN ÖNEMLİ CADDE VE SOKAKLARI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU
Tarsuslulardan Devlet Büyüklerine Kent Meydanı Teşekkürü
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNLAR BULUŞMASI ETKİNLİĞİ COŞKUSU
Mersin Bölge Müdürlüğünde Bayramlaşma

Mersin Haber ,Mersin