Oksijen Makinesi Hediye Edilen Zümrüt Sarıbaş Hayatını Kaybetti

Mersin’de yaşayan ve ilerlemiş kronik obstruktif akciğer hastalığı (KOAH) bulunmasından dolayı bağlı bulunduğu makinede rahat nefes alamayan 57 yaşındaki Zümrüt Sarıbaş, yeni oksijen makinesini kullanamadan hayatını kaybetti.

10 Aralık 2019 Salı, 17:48
Oksijen Makinesi Hediye Edilen Zümrüt Sarıbaş Hayatını Kaybetti
-

Mersin’de yaşayan ve ilerlemiş kronik obstruktif akciğer hastalığı (KOAH) bulunmasından dolayı bağlı bulunduğu makinede rahat nefes alamayan 57 yaşındaki Zümrüt Sarıbaş, yeni oksijen makinesini kullanamadan yaşamını yitirdi.

Toroslar Belediyesinin aldığı 10 litrelik oksijen makinesini kullanamadan hayatını kaybeden Zümrüt Teyze, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde eşi ve 2 çocuğu ile yaşayan Zümrüt Sarıbaş, ilerlemiş KOAH’tan dolayı oksijen makinelerine bağlı hayatını sürdürmeye çalışıyordu.

Bir yıl öncede bel kemiği kırılan ve o günden sonra bir de yatalak kalan Sarıbaş, 5 litrelik oksijen makinesinden nefes almakta zorluk çektiğini belirtmiş, 10 litrelik oksijen makinesi için yetkililerden yardım istemişti.
Zümrüt Sarıbaş’ın rahat nefes alabilmesi için harekete geçen Toroslar Belediyesi, 2 gün önce makineyi eşine teslim etmişti.

Rahatsızlığından dolayı 4 gündür yoğun bakımda yatan Sarıbaş, dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Yeni oksijen makinesini kullanamadan hayatını kaybeden Zümrüt teyze, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

“Eşim yeni makineyi kullanmadan hayatını kaybetti”

Zümrüt Sarıbaş’ın eşi Zeki Sarıbaş, 28 yıldır evli olduğu eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
Astımdan bu günlere gelindiğini kaydeden Sarıbaş, “Astım ilerlemiş ve KOAH’a çevirmiş. Hastaneye götürdüğümüzde zaten ‘çok ilerlemiş yapacağımız hiçbir şey yok’ dediler. Toroslar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ama maalesef eşim yeni makineyi kullanmadan hayatını kaybetti. Yetkililerden tek isteğim bu durumda olan insanlara hemen yardım etsinler” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin