Öğrenim Yardımının Üçüncü Taksiti Yatırıldı, Öğrenim Yardımı Tasarruf Tedbirlerinin Dışında Tutuldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer üniversite öğrencilerinin öğrenim yardımının yatırılması konusunda bir süredir yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalmadı.

04 Mayıs 2019 Cumartesi, 18:45
G: 04.05.2019 - 18:47
Öğrenim Yardımının Üçüncü Taksiti Yatırıldı, Öğrenim Yardımı Tasarruf Tedbirlerinin Dışında Tutuldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bütçe sıkıntısı nedeniyle bir süredir yatırılamayan üçüncü ödeme öğrencilerin hesabına yatırıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere 4 yıldır düzenli olarak verilen öğrenim yardımının 2018-2019 eğitim öğretim yılı üçüncü ödemesi Büyükşehir Belediyesi’nin yaşadığı bütçe sıkıntısı nedeniyle yatırılamamıştı.
Eğitim konusunda tasarrufa gidilmedi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer devraldığı borçlu belediye nedeniyle bütçe gelir-gider analizinin yapıldığını ve tasarrufa gidilmesi gerektiğini ifade etmişti. Ancak Başkan Seçer Başkan Seçer mevut borçlar nedeniyle tasarrufa gitmelerine rağmen, öğrenim yardımlarını tasarruf tedbirlerinin dışında tuttu.
Başkan Seçer gerek sosyal medyadan gerekse mail yolu ile kendisine ulaşarak öğrenim yardımlarının yatmadığını ileten öğrenciler için harekete geçerek, ekiplere talimat verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin farklı bütçe kalemlerinde tasarrufa giderek öğrencilerin üçüncü öğrenim yardımlarını hesaplarına yatmasını sağlayan Başkan Seçer, öğrencilere rahat bir nefes aldırdı.
6 bin 861 öğrencinin yüzü güldü
Başkan Seçer’in duyarlı yaklaşımı sonrası 6 bin 861 öğrencinin yararlandığı öğrenim yardımı hesaplara yatırıldı.
Yatan öğrenim yardımları ile öğrencilerin yüzü gülerken, çağrılarına kayıtsız kalmayan Başkan Seçer’e sosyal medyadan teşekkür yorumları yağdı. Eğitimin her kademesinde öğrencilerin yanında olan ve aileleri de yalnız bırakmayacağını söyleyen Başkan Seçer’in bu duyarlılığı hem öğrencilerden hem de ailelerinden takdir topladı.
Öğrencilerin merakla beklediği bir diğer soru ise dördüncü taksitin ne zaman yatacağı konusuydu. Başkan Seçer o konuda da ekiplere gerekli talimatı vererek 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı bitmeden öğrencilerin son taksitinin yatırılacağının müjdesini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin