ÖĞRENCİLER, BÜYÜKŞEHİR 'İN KARDEŞ ŞEHRİ OBERHAUSEN KENTİNE GİTTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ bu kez, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kardeş şehir yönetimi Oberhausen Belediyesi’nin işbirliği ile Almanya’nın Oberhausen kentinde gerçekleştirild

07 Eylül 2024 Cumartesi, 11:46
ÖĞRENCİLER, BÜYÜKŞEHİR 'İN KARDEŞ ŞEHRİ OBERHAUSEN KENTİNE GİTTİ
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ bu kez, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kardeş şehir yönetimi Oberhausen Belediyesi’nin işbirliği ile Almanya’nın Oberhausen kentinde gerçekleştirildi. 3-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen programda; 14-18 yaşları arasındaki 10 öğrenci ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ ile Oberhausen kentine gitti.

 

12 farklı ülke 120 öğrenci

Programa toplam 12 farklı ülkeden yaklaşık 120 öğrenci katıldı. Farklı kültürleri tanıma ve kalıcı dostluklar geliştirme imkânı elde eden öğrenciler sanattan spora, sosyal sorumluluk projelerinden yaratıcı el sanatlarına kadar birçok etkinlikte yer alma imkânı buldu. Program sayesinde öğrenciler; bulundukları sosyal ortam sayesinde farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen yaşıtları ile birlikte çalışmanın ve öğrenmenin yanı sıra yanlarında kaldıkları ev sahibi aileler ile vakit geçirirken, bu sayede yabancı dil becerilerini ve sosyal yeteneklerini geliştirip, özgüven de kazandılar.

 

Öğrenciler; sanattan spora birçok etkinlikte yer alma fırsatı elde etti

Katılımcılar; futbol, basketbol, hentbol, judo gibi spor dallarına ek olarak; dans, şarkı söyleme, piyano, bateri ve soyut resim gibi sanatsal alanlar ile ilgili projelerde de yer aldı. Dikiş ve kabartma gibi yaratıcı el sanatlarını öğrenme fırsatı da elde eden öğrenciler, aynı zamanda kamusal alanların temiz tutulmasına yönelik ekip çalışmaları ile kreş ve huzurevi ziyaretleri ile de sosyal sorumluluk duygularını geliştirdiler.

Program süresi boyunca ev sahibi aileler ile kalan, diğer ülkelerden yaşıtları ile arkadaşlık kuran ve takım çalışması içinde bulunan öğrenciler, farklı kültürleri tanıma ve kalıcı dostluklar geliştirme imkânı elde etti.

 

Programın 3 günü proje günü şeklinde geçti

Programın 3 günü tamamen proje günleri olarak gerçekleşti ve öğrenciler her bir proje gününde aşamalı olarak kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Spor projelerinde profesyonel antrenörler tarafından çalıştırılan öğrenciler, yoğun fiziksel efor sarf etti ve ilgili spor dalının temel yetkinliklerine sahip oldu. Sanatsal projelerde çalışan öğrenciler, öğrendikleri beceriler ile kapanış töreninde koro halinde şarkı söyleyip, dans ederken enstrüman da çaldılar ve tüm katılımcılara kazanımlarını sergilediler. Dikiş ve kabartma projelerinde ise öğrenciler, ülkelerine götürmek üzere hatıralık el sanatları ürünleri ortaya çıkarttılar.

 

‘Sosyal Gün’ ise öğrencilerin çevresel veya sosyal bir başlık altında görev alarak bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmelerine sahne oldu. Öğrenciler gruplara ayrılarak belirlenen parklarda çöp toplama, bahçe işleri ile meşgul olma, sebze paketleme ve kasalama gibi ekoloji temalı günlük projelere dahil oldu. Sosyal başlıklarda yer alan öğrenciler ise kreşler ve huzurevlerini ziyaret ederek çocuklar, yaşlılar ve engelli bireyler ile vakit geçirdi.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ AĞAÇA ÇARPARAK ALEV ALDI
TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET
TOKAT ve ZİLE TİCARET BORSALARI VE TSO’LARINA ZİYARET
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ZENBİLCİ İLE ŞAHİN, TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
MTSO BAŞKANI ÇAKIR, TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN REKTÖR AYDIN'I TEBRİK ETTİ
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”
MERSİN'DE TOHUM İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ ZİYARETİ..

Mersin Haber ,Mersin