Oda Başkanı Erdoğan Yalçın, "Zincir Marketler, İşsizliğe Sebep Oluyor"

Başkanı Erdoğan Yalçın, “Perakende Yasası’nda Yapılacak Değişiklikle Zincir Marketlerin Kafasına Göre Hareket Etmesi Önlenmelidir”

20 Şubat 2020 Perşembe, 18:24
Oda Başkanı Erdoğan Yalçın, "Zincir Marketler, İşsizliğe Sebep Oluyor"
-

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, küçük esnaf ve sanatkar korunmadığı için işsizliğin sürekli arttığını vurguladı.
Başkan Erdoğan Yalçın, “Her geçen gün sayıları artan zincir marketler yüzünden esnaf ve sanatkarlarımız işyerini kapatarak işçi konumuna geçiyor. Sayıları hızla azalan küçük esnaf il, ilçe ve köylerden büyük şehirlere göç ediyor. Bugün küçük esnafa yönelik yapılan yanlış uygulamanın yarın kendilerini de etkileyeceğini hesap edemeyen bu firmalar başlarına gelecekten habersiz bir şekilde yüz yıllık geleceği yok etmeye çalışıyorlar” dedi.
Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Zincir marketler yüzünden iş yapamayan esnaf ve sanatkarların küçük şehirlerden büyük şehirlere göç ederek patronluktan işçi konumuna geçtiğini belirtti.
Yalçın, “Ülkenin dört bir yanında zincir marketlerin el atmadığı meslek, gitmedikleri il ve ilçemiz kalmadı. Resmen ülkenin her tarafını kuşatarak küçük esnafı bitme noktasına getirdiler. Yanında eleman çalıştırarak istihdama katkı sağlayan esnafımız ekmek parası kazanamayınca dükkanını kapatıp büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Kendi işinin patronu olan esnafımız ailesiyle birlikte artık işçi konumuna geçerek zincir marketlerde reyon görevlisi olarak çalışıyor. Teknolojiye ayak uydurmayı bahane ederek küçük esnafı günden güne yok ediyorlar. Son zamanlarda işsizliğin sürekli yükselişe geçmesinde esnaf ve sanatkarlarımızın yok olması yatıyor” diye konuştu.
İşsizliğin önüne geçmek için Perakende Yasası’nda düzenleme yapılarak esnaf ve sanatkarların haksız rekabete karşı korunması gerektiğini ifade eden Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, “Zincir marketlerin artık el atmadığı hiçbir sektör kalmadı. Zorunlu tüketim mallarından dayanıklı tüketim mallarına kadar her türlü ürünü satıyorlar. Gıda ürünlerinin yanı sıra teknoloji, tekstil, ayakkabı, kozmetik, beyaz eşya, mobilya, halı, küçük ev aletleri, kırtasiye ürünleri, bijuteri, oyuncak, canlı çiçek, kontör, araç lastiği, motor yağı ve antifiriz gibi onlarca sektörün sattığı ürünleri satarak piyasanın dengesini bozuyorlar. Yılın belli dönemlerine özel ürünleri de pazarlayarak sektördeki diğer küçük işletmelerin işini tamamen elinden alıyorlar. Bu kuralsızlık artık son bulmalı. Perakende Yasası’nda yapılacak değişiklikle her türlü ürünü satarak piyasayı alt üst edilmesinin önüne geçilmeli. Aynı zamanda zincir marketlerin açılış kapanış ve açılacakları yerlere getirilecek kurallar ile esnaf ve sanatkarlarımız haksız rekabet karşısında korunmalı” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin