Nuran, Melisa, Damla ve Selin… Onlar Aydınlık Geleceğimizin Teminatı Kızlarımızdan Sadece Bazıları! Mersin’de, Tataminin Sultanları Rakiplerini Titretiyor, Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyor

Aydınlık geleceğimizin teminatı kızlarımız, hayata emin adımlar atsın diye sporun her alanında faaliyetler yürütülüyor. Bu alanların başında ise tekvando geliyor. Akdeniz’in incisi Erdemli ‘de, kızların tatami üzerinde gösterdiği performans görenleri hayran bırakıyor.

04 Temmuz 2021 Pazar, 13:52
Nuran, Melisa, Damla ve Selin… Onlar Aydınlık Geleceğimizin Teminatı Kızlarımızdan Sadece Bazıları! Mersin’de, Tataminin Sultanları Rakiplerini Titretiyor, Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyor
-

Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tekvando Kulübü’nde ki 44 kız sporcu çalışmalara önce ısınma hareketleri ile başlıyor. Antrenmana tempolu başlayan tateminin sultanları,  tatami üzerinde görenlere adeta kızlar vurursa böyle vurur dedirtiyor.
 
“Geleceğimiz, Kızlarımız Gururlandırıyor”
Geleceğimizin teminatı kızlarımızın savunma sporları alanına gösterdiği ilgiye dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kızlarımızın göstermiş olduğu gayretin, geleceğimize ışık tuttuğuna dikkat çekti. Başkan Tollu, “Ülkemizin aydınlık geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin,  her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz. Kızlarımızın her alanda yetişmesi ülkemiz adına çok önemli. Kızlarımızın özellikle sportif faaliyette başarı göstermesi, özellikle ülkemizin geleceğinin garantide olduğunun en güzel örneğini taşımaktadır” diye konuştu.
 
“Biz Vurursak Kız Gibi Vururuz”
Kontrollü normalleşme sürecinde sportif faaliyetlere devam eden kız sporcularımızdan bir tanesi Nuran Saydan.  Saydan, tekvando alanında ki kararlılığını ‘ben onlara vurursam, kız gibi vurmayı görürler’  sözleri ile ifade ediyor. Saydan, “ Ben Nuran Saydan 14 yaşındayım. 5 yıldır Erdemli Belediye Spor Tekvando Kulübüne geliyorum. Bölgeler arası şampiyonluklarım var. Mersin’de şampiyonluklarım var. Ve Türkiye şampiyonalarına katıldım. Önümüz de ki hafta şampiyonda Belediye Spor Kulübünü temsil edeceğim. Tekvandoyla uğraşmak nasıl bir duygu? İlk başta merakla başladım. Ama sonra yapınca sevdim ve devam etmeye karar verdim. Ve bu beni tecrübelere götürdü, şampiyonluklara götürdü. Çünkü benim önce kendime güvenim yoktu,  maçlara çıkarken korkuyordum. Yeneceğim maçı bile kaybediyordum. Ve ben buna alıştım,  artık ben kötü değilim. Ben onlara vurursam kız gibi vurmayı görürler” diye konuştu.
 
Mücadele azmi ile çevreye örnek olan sporculardan bir diğeri de Melisa Yıldız. Yıldız, eğitimlerde adeta tataminin tozunu attırıyor. Yıldız, “Ben Melisa Yıldız,  Erdemli Belediye Spor Kulübü’nün beş yıllık sporcusuyum. İki defa uluslararası şampiyonaya katıldım. Miniklerde Türkiye beşinciliğim var ve ilde derecelerim var” diye konuştu.
 
“Korkmuyorum, Yapabiliyorum”
Tekvandonun kendilerine güven kazandırdığını vurgulayan sporcular,  tekvando sporu yapmak için cinsiyetin engel olmadığını ifade ediyor. Tatamininin sultanlarından Damla Karaağaçlı, “Ben Damla Karaağaçlı,  4 yıldır Erdemli Belediye Spor Tekvando Kulübüne geliyorum. Geçen hafta Mersin seçmelerinde birinci oldum. Bu sporu yaparken,  korkmuyorsun,  yapabileceğine inanıyorsun. Kendine güvenen herkes bu sporu yapabilir ve fark etmez. Cinsiyet fark etmiyor yani” diye konuştu.
 
Bir diğer tataminiin sultanı Selin Saydan ise, “Adım Selin Saydan beş yıldır tekvando yapıyorum,  kendini koruyorsun öncelikle” diye konuştu.
 
Erdemli Belediye Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Bahri Mumcu ise kız sporcuların değişim sürecine dikkat çekiyor. Mumcu,  “  İlk geldiklerinde kendilerine güvenleri baya bir az oluyor. Ama bu sporu sevdikten sonra,  yaptıktan sonra baya bir şekilde kendine güveni artıyor” diye konuştu.
Nuran, Melisa, Damla ve Selin… Onlar Aydınlık Geleceğimizin Teminatı Kızlarımızdan Sadece Bazıları! Mersin’de, Tataminin Sultanları Rakiplerini Titretiyor, Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin