NTSO’dan e-tebligat uyarısı

NEVŞEHİR - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M

18 Aralık 2015 Cuma, 10:48
NTSO’dan e-tebligat uyarısı
-

NEVŞEHİR - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, e-tebligat uygulamasının 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağı uyarısında bulundu.

NTSO Başkanı Parmaksız yaptığı yazılı açıklamada, Vergi Usul Kanunu ve 456 Seri Numaralı Genel Tebliğ ile düzenlenmiş olan ve 7 Ağustos 2015 tarihinde 29458 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren e-tebligat uygulamasının başlama tarihinin 1 Ocak 2016 olduğunu hatırlattı.

Vergi dairelerince tebliğ edilmesi gereken elektronik imzalı evrakların belirtilen tarihten itibaren e-tebligat uygulaması ile muhataplarına yollanacağını ifade eden Parmaksız, gönderilen tebligatların mükellefin kayıtlı adresine ulaştığı tarihin beşinci gününün sonunda yapılmış sayılacağını vurguladı.

Elektronik yolla ulaştırılan tebliğin gerektirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda uygulanacak olan cezai müeyyidelere maruz kalınmaması için uyarıda bulunan NTSO Başkanı Parmaksız, bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesinin önemini vurguladı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
"GENÇLER BU ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK”
SEÇER “İYİ Kİ CHP VAR, İYİ Kİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VAR”
SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR BUGÜN SAHNE ALIYOR
SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI, SEZONU KAPATTI
19 MAYIS RUHU 106 YAŞINDA
TARSUS MÜFTÜSÜ AKÇAY, DAVETE İCABET ETTİ
VALİ TOROS , "1 MİLLET, 7 NİNNİ" PROGRANINA KATILDI
GENÇLİK ŞEHRİ MERSİN’DE GENÇLİK BAYRAMI COŞKUSU SİMGE KONSERİ İLE TAVAN YAPTI
TARSUS ATLETİZM KULÜBÜ, "ULUSLARARASI KONYA YARI MARATONU"NA KATILDI
32. Geleneksel Türkmen Şöleni Coşkuyla Gerçekleşti

Mersin Haber ,Mersin