''Nitelikli Din Hizmeti'' Çalıştayı Mersin İl Müftülüğünün Ev Sahipliğinde Yapıldı.

Mersin İl Müftülüğü ve Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin birlikte düzenlediği çalıştayı Mersin'de gerçekleşti.

11 Aralık 2018 Salı, 11:30
''Nitelikli Din Hizmeti'' Çalıştayı Mersin İl Müftülüğünün Ev Sahipliğinde Yapıldı.
-


Mersin İl Müftülüğü ve Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin birlikte düzenlediği çalıştaya paydaş olarak Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, Memur-Sen İl Başkanı ve Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platform Dönem Başkanı Abdulla Çelik, İl Müftü Yardımcıları, İlçe müftüleri, ve 40'ın üzerinde STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faliyetler ve İl Müftülüğünün Mersin'de yürüttüğü faliyetleri sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlatan ve çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, tüm kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket edersek daha verimli hizmetler yapacağımıza inanıyorum dedi.
Kondi, Ülkemizde bulunan binlerce kurum, dernek ve vakıf vardır. Hepsinin de çabası nitelikli bir birey, bu memlekete faydalı insanlar yetiştirmektir. Bireyler olarak hepimiz bu toplumda bir ve beraber olarak yaşıyoruz. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. O azalardan biri rahatsız olduğu zaman bütün vücut rahatsız olur. İslâm kardeşlik hukuku,  ihtiyaç duyulması halinde birbirimize maddi ve manevi bütün destekleri sağlamamızı zorunlu kılar. Her birimiz elimizden gelen maddi ve manevi unsurlarımızı toplumdaki olumsuzlukları gidermek için çalışmalıyız. Birliğimizi, beraberliğimizi korumak zorundayız.'' dedi.
Kondi, ''Diyanet İşeri Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak hizmet alanımızı çok çeşitlendirdik. Toplumdaki insanların yetişmesinde sadece biz yokuz. Bizlerle beraber aile ve okullarımızda insanlarımızın gelişiminde birebir etkili durumdadır. Hep birlikte daha bilinçli, bilgi birikim olarak kendini yetişmiş hisseden bireylerin yetişmesi için çalışmalıyız. Allah'ın verdiği nimetlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor, bu nimetlerin kıymetini bilmediğimiz takdirde zaman gelir bizden alınır, bunun farkında olmalıyız. İnşaallah Mersin'deki  bütün STK'lar olarak gerekli hizmetleri yapabileceğimize inanıyoruz. Bu toplantı yeni hizmetlerin yapılması anlamında başlangıç olması temennisiyle kurum olarak yapılabilecek tüm hizmetlerde sorumluluk almaya hazırız. Bugünki bu çalıştaydaki amacımız sizlerin değerlendirmelerinizi ve çözüm önerilerinizi dinlemektir. Bu çalıştayların yaşadığımız toplum adına önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu gibi toplantıların nitelikli din hizmetleri adına devam etmesini ve yapılmasını istiyoruz, bu yönde de gayretimiz devam edecektir'' dedi.
Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Bu günlere kolay gelmedik, gençlerimiz 15-20 yıl öncesini hatırlamıyor, anlamıyor. İslami İlimler Fakültesi Mersin'liler olarak hep beraber kurduk. İl Müftülüğümüzün başlattığı bu çalıştay vesilesiyle neler yapabiliriz, neleri eksik bıraktık diyerek yapabileceğimiz hizmetler konusunda çalışmalar yapacağız'' dedi.
Hepimiz aklı selim , kalbi selim bir nesil yetiştirmek istiyor diyen İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ''İlahiyat Fakültesi Mezunu olan din görevlilerimiz ile okullarımızda birlikte çalışmak bizleri memnun ediyor. Bu gibi çalışmaların işbirliklerinin devamını temenni ediyoruz. Ayrıca mahallelerde görev yapan din görevlilerimiz ile mahallelerdeki okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin birlikte , iş birliği halinde çalışma yapmaları o bölgedeki çocuklarımız adına güzel neticeler vereceği kanaatindeyiz'' dedi.
Memur-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik ise, İhlasını ve samimiyetini kaybeden bir nesil haline geldik. İlahiyat Fakültelerinde okuyan on binlerce gencimiz var, mezun olanlarla birlikte yüz binleri bulmakta. Bu kadar insan arasından maalesef istediğimiz vasıfta insan yetiştiremiyoruz. Söylediği ile yaptığı çelişen bir toplum olduk. Hep birlikte sorunlarımızı tesbit ederek koordinasyon eksikliğimizi ortadan kaldırıp çözüm yollarında beraber hareket etmeliyiz.'' dedi.
Mersin'de Nitelikli Din Hizmetleri çalıştayı toplantıya katılan kurum idarecileri ve STK temsilcilerinin önerilerinin alınmasıyla sona erdi.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin