New Yorklu Müslümanlar’dan Paris saldırılarına karşı ortak ses

NEW YORK - New York’ta bulunan çeşitli Müslüman dernek ve sivil toplum temsilcileri Fransa’nın New York Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti

20 Kasım 2015 Cuma, 18:47
New Yorklu Müslümanlar’dan Paris saldırılarına karşı ortak ses
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
NEW YORK - New York’ta bulunan çeşitli Müslüman dernek ve sivil toplum temsilcileri Fransa’nın New York Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti. ABD’nin New York şehrinde yaşayan Müslümanlar, Fransız Başkonsolosluğu’na Paris’teki terör saldırılarına dair taziyelerini iletti.

Aralarında imamların da bulunduğu 8 kişilik heyet Fransa New York Başkonsolosu Bertrand Lortholary'a "New Yorklu Müslümanlar olarak bu zor günlerde Fransız halkının yanında oldukları" mesajını verdi.

Ziyaret sonrası Cihan Haber Ajansı'na konuşan New York İyi Komşular Koalisyonu (NYGNC) Temsilcisi Peter Fontanes, görüşmenin çok iyi bir ortamda geçtiğini söyledi. Fontanes, ‘‘Biz Fransız toplumunun ve Fransız dostlarımızın bilmelerini isteriz ki, New Yorklu Müslümanlar olarak bu insanlık dışı saldırının karşısındayız. Bu ve bunun gibi her türlü terör saldırısının İslam’da yerinin olmadığının bilinmesini isteriz’’ dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından açıklamada bulunan İnsani Organizasyon Konseyi Başkanı Muhammed Razvi ise Başkonsolosun kendilerine çok sıcak davrandığını kaydetti. Ziyaret amaçlarının hem Fransız halkının acısını paylaşmak hem de İslam’ın terör saldırılarına karşı olduğunu dile getirmek olduğunu belirten Ravzi, ‘‘Bizler bu saldırıda ölenler ve yaralananlar için dua da ediyoruz. Herkesin bilmesini istiyoruz ki, bizler teröre karşı beraberiz.’’ dedi.

New York’un bu tür saldırılara karşı güvenli olabilmesi için bu şehirde yaşayan Müslümanların birlik içinde hareket ettiklerini, edeceklerini belirten Ravzi, ‘‘Biz burada birlikte olduğumuz için güvenliğimizden emin olabiliyoruz. Fransa’daki Müslüman liderler ve toplum üyleri de birlik olmalı ve Fransayı daha güvenli kılmalarını istiyoruz.’’ diye konuştu.

Başkonsolosluğu ziyaret eden Müslüman heyet içinde Ravzi ile Fontanes dışında, Toplumların Kalkınması için Dinlerarası Konseyi (ICCD) Temsilcisi Muhammed Hack, Arnavut İslam Kültür Merkezi (AICC) İmamı Dr. Tahir Kukaj, Yemen-Amerikan Konseyi (YACNY) New York Şubesi Temsilcisi Abdo Almasmary, Faslı Amerikan Kadınlarını Güçlendirme Konseyi (MACEWO) Temsilcisi Hafida Torres, Afrika’nın Tadı PANLA Derneği (PANLA) Temsilcisi Akın Akınsanya, New York Şehir Belediyesi Müslüman Toplumu Ofisi (NYCMMCO) Direktörü Sarah Sayeed katıldı.

Paris’teki terör saldırılarının ardından New Yorklular, Fransız Başkonsolosluğu’nun önüne çiçek, mum, barışı ifade eden yazılar ve resimler bırakarak destek mesajı vermeye devam ediyor. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...
TARİHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KİLİKYA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
MERSİN VE HATAY KENT KONSEYLERİ, ‘KARDEŞ KENT KONSEYİ’ OLDU
AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ JUEN'DEN, MERSİN TSO'YA ZİYARET
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET

Mersin Haber ,Mersin