Nazım Hikmet'in Ölümsüz Eseri ‘Kuvayı Milliye Destanı’ Mersinlilerle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersinlilerden yoğun ilgi gören ‘Gençlik Festivali’nin son gününde bağlama ustası Turhan Alıcı Mersinliler ile buluştu.

27 Mayıs 2019 Pazartesi, 17:18
Nazım Hikmet'in Ölümsüz Eseri ‘Kuvayı Milliye Destanı’ Mersinlilerle Buluştu
-

Alıcı, usta şair, romancı, oyun ve anı yazarı Nâzım Hikmet Ran’ın ölümsüz eseri ‘Kuvayı Milliye Destanı’nı Mersinliler için seslendirdi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ve ‘Gençler İster Biz Yaparız’ sloganıyla hayata geçirilen Gençlik Festivali, Turhan Alıcı’nın Kuvayı Milliye Destanı’nı türküler ve slaytlar ile seslendirmesi ile sonlandı.
Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenen ve çok sayıda Mersinli’nin katıldığı etkinliğe, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Türkülerle Kuvayı Milliye Destanı
Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu insanının direnişini konu alan ve dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet Ran tarafından kaleme alınan Kuvayı Milliye Destanı, türkü ve slaytlar ile Mersinliler ile buluştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen Gençlik Festivali kapsamında sahne alan Turhan Alıcı’nın usta şair Nazım Hikmet Ran’ın kaleme aldığı Kuvayı Milliye Destanı’nı türküler ile seslendirmesi dinleyicilerin büyük beğenisini topladı. Alıcı’ya vokalde Nursel Yıldız Karaca ve Ece Özkoyuncu Öngeç eşlik etti.
Programda, ‘Burası Huştur’, ‘Karayılan’, ‘Vurun Antepliler Namus Günüdür’, ‘Bu Vatana Nasıl Kıydılar?’, ‘Kerimoğlu Zeybeği’, ‘Ankara’nın Taşına Bak’ gibi dinleyicilerin yüreklerine işleyen türküler hep bir ağızdan söylendi. Şairin başyapıtlarından olan ve Kurtuluş Savaşı'nı bölümler halinde anlattığı destan dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin