Muhtarlardan Çavuşlu Deresi Teşekkürü, Çavuşlu Deresi’ndeki Çalışmalar Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’ndeki 141. ve 157. Caddeler üzerinde yer alan Çavuşlu Deresi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, 157. Cadde’nin asfalt çalışmasını tamamlarken; altyapı, kaldırım ve asfalt çalışmalarına 141. Cadde’de devam ediyor.

10 Ağustos 2019 Cumartesi, 09:02
Muhtarlardan Çavuşlu Deresi Teşekkürü, Çavuşlu Deresi’ndeki Çalışmalar Sürüyor
-

Mahalle sakinleri, muhtarlık tarafından asılan pankartlarla Başkan Seçer’e çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt, “Büyükşehir Belediye Başkanı bütün ekibiyle burada çalışıyor. Sahaya baktığımızda her tarafta inşaat, çalışma var. Bir şekilde devam eden işler var. Bu da bizim hoşumuza gidiyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla, uzun süredir vatandaşların şikayetlerine konu olan Çavuşlu Deresi ve çevresiyle ilgili sorunların çözülmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sorumluluk alanında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 157. Cadde’nin asfalt çalışmasını tamamladı. Devlet Su İşleri’nin çalışmalarını tamamlamasının ardından 141. Cadde’ye yönelen ekipler, sorumluluk alanları dahilinde caddenin bazı bölgelerinde altyapı, kaldırım ve asfalt çalışması yapıyor.

850 ton asfalt döküldü

Çavuşlu Deresi’nde yapılan ilaçlamanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin 157. Cadde’de başlattığı bypass malzemesi ile reglaj çalışmasının tamamlanmasının ardından, aynı caddede 350 metre gidiş ve geliş olmak üzere toplam 700 metreye sıcak asfalt döküldü. 850 ton sıcak asfaltı döktükten sonra sıkıştırma çalışmasına geçen ekipler, 157. Cadde üzerindeki çalışmalarını tamamlayarak, 141. Cadde’nin bir kısmında çalışmalara başladı. Söz konusu caddenin gidiş-dönüş toplam 600 metresine 700 ton asfalt dökümünü gerçekleştirildi.
Ayrıca, cadde üzerinde çalışmalarını sürdüren MESKİ ekipleri de yağmurlama borusu döşeyerek, altyapı ve kırık kapaklarla ilgili onarım-değişim çalışmalarını sürdürüyor.
Mahalleli pankart asarak Başkan Seçer’e teşekkür etti.
Mahalle muhtarları, birden çok mahalleyi birbirine bağlayan Çavuşlu Deresi ve çevresinde yaşanan sorunlarda kurumların sorumluluk alanlarıyla ilgili kamuoyunda bilgi karmaşası yaşandığını ifade etti. Muhtarlar soruna karşı gösterdiği duyarlılıktan ötürü Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Siteler Mahallesi sakinleri adına Muhtar Nebi Akkağıt tarafından asılan pankartta, “Mahallemizde yapılmakta olan yol asfalt çalışması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederiz” ifadesi yer aldı.
“Tozdan, topraktan, pislikten geçilmiyordu”
Hal Mahalle Muhtarı Sıdık Karaman, vatandaşların iki yıldır Çavuşlu Deresi ve çevresiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını ifade ederek; “Tozdan, topraktan, pislikten geçilmiyor. İki yıldır bunun ıstırabını çekiyoruz. Vatandaşlar gerçekten mağdur ve perişan haldeler. Sağ olsun Sayın Başkanımız Vahap Seçer ilgileneceklerini söylediler. Bununla ilgili şu an çalışmalarımız yapılıyor. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.
“Sıkıntıların belediyeyle hiç alakası yok”
Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ulusol, birtakım sıkıntılar olduğunu belirterek, “Ama sıkıntıların Büyükşehir’le hiç alakası yok. Eğer her yıl düzenli şekilde bunun iç temizliği yapılsaydı bugünkü görüntü olmazdı. Yeraltıyla ilgili, hem atık su hem temiz suyla ilgili MESKİ gereken çalışmaları yapıyor. Altyapısını yapıyor, ondan sonra asfalt ekipleri başlıyor asfalta. Eğer o altyapıyı yapmasan, zaten üstyapıyı yapsan da belli bir süre sonra ikinci bir masrafa gidecek. Şimdi o masrafı da gerektirmiyor” diye konuştu.
“Mahalleli sitem ediyor ama sitemin kaynaklarını bilmek gerekiyor.”
Mahallelinin yaşanan sorunlardan dolayı sitemli olduğunu belirten Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt da “Büyükşehir Belediye Başkanı bütün ekibiyle burada çalışıyor. Sahaya baktığımızda her tarafta inşaat-çalışma var. Bir şekilde devam eden işler var. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Gerçekten bu konuda bizlere yardımcı olduğu için Vahap Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. Belki mahalleli biraz sıkıntı çektiği için sitem ediyor ama sitemin kaynaklarını bilmek gerekiyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin