Muharrem Usta 50’inci yılımızda şampiyon olacağız

İSTANBUL - İstanbul’da delegelerle buluşan Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, seçimi kazandıkları takdirde Trabzonspor'un bir medeniyet ışığı olarak yeniden parlayacağını söyledi

30 Kasım 2015 Pazartesi, 15:08
Muharrem Usta 50’inci yılımızda şampiyon olacağız
-

İSTANBUL - İstanbul’da delegelerle buluşan Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, seçimi kazandıkları takdirde Trabzonspor'un bir medeniyet ışığı olarak yeniden parlayacağını söyledi. Camiada yaşanan parçalanmışlığı gidererek 50’inci yılda şampiyon olacaklarını vurgulayan Usta, 2010-2011 yılına yönelik hukuk mücadelelerini Avrupa'daki en iyi hukuk bürolarıyla sürdürecekleri mesajını verdi.

Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Olağan Genel Kurul’a sayılı günler kala başkan adayı Muharrem Usta seçim gezilerini sürdürüyor. İstanbul’da Grand Cevahir Otel’de 1000’e yakın delegeyle bir araya gelen Usta, yaptığı sunumda projelerini anlattı.

"50. YILIMIZI BU KEZ ISKALAMAYACAĞIZ"

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, medeniyet meşalesini Trabzon'da tekrar yakmak zorunda olduklarını belirterek, "Trabzon şehri, Trabzonspor üzerinden ülkede sembol bir şehir olmak zorundadır. Bunu bu şehirden yetişen önemli değerlerimizle başarmak zorundayız. Bunun büyük bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Eğer biz bu sorumluluğun altına girmezsek, daha sonra ah vah dememizin bir anlamı kalmıyor. Trabzon'da futbol üzerinden yeni bir medeniyet inşa edeceğiz ve 50. yılımızı ıskalamayacağız." dedi.

Eski başkan Atay Aktuğ döneminde Trabzonspor’un bir sezonda 8 kez mavi bayrak aldığını hatırlatan Usta, "Bunu Trabzonspor taraftarı yaptı ve herkese örnek oldu. Tel örgülerin ilk kalktığı şehirden bahsediyoruz. Trabzonspor bundan sonra Türkiye'de, futbolcusuyla, şehriyle, genciyle, çocuklarıyla ve kadınlarıyla bir medeniyet ışığı olarak parlayacaktır. Eskiden başardığımız gibi bunu yapmayı sorumluluk olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"BAŞARININ ADI TÜRKİYE’DE ŞAMPİYONLUK, AVRUPA’DA ŞAMPİYONLAR LİGİ"

Trabzonspor'un çok derin sorunları olabileceğini ama böyle köklü bir kulübün, camianın hedefsiz yaşamasının asla mümkün olmayacağını belirten Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi şartlar içinde bulunursa bulunsun Trabzonspor’un hedefine varmaması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Trabzonspor'un yönetimine talip olanlar olarak hem itibarımızı önemseyeceğiz hem de ekonomik seviyemizi iyi bir duruma getireceğiz. Sportif başarının sağlanması adına 50. yılımızı yaşayacağımız iki sezonda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak yeniden bir diriliş hareketi yapacağız. O nedenle bizler iddialı bir Trabzonspor için yola çıkıyoruz. Bizim açımızdan başarının adı her zaman için Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da ise Şampiyonlar ligidir. Trabzonspor'un imajı da bizim en büyük hedeflerimizden biridir. Bu hedeflerimizi hep birlikte taşımak için milyonlarca Trabzonsporluyla birlikte bu yolculuğa çıkıyoruz."

"BAŞARI GELDİKÇE TRABZONSPOR CAMİASI TEK YÜREK OLACAKTIR"

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, "Birlikte yürümemiz için önümüzdeki en büyük engel, parçalanmış bir camia olmamızdır. Parçalanmışlığın önündeki en önemli engel de başarısız durumda olmaktır. Biz birlikte yürümek istiyorsak, mutlaka başarı elde etmek zorundayız." diyerek, şunları söyledi:

"Kulüplerin kuruluşlarında 25. ve 50. yıllar önemlidir. Bizim için 61. yıl da çok önemli. Ancak şimdi önümüzde 50. kuruluş yıldönümü var. Bunun için önümüzdeki iki sezona da hedef koyduk. 2016-17 ve 2017-2018 sezonu 50. yılımızın içinde bulunduğu iki sezondur. Trabzonspor'un çok büyük sorunları olabilir. Ama bu köklü kulüp ve camianın hedefsiz yaşaması asla mümkün değildir. O nedenle biz Trabzonspor'un yönetimine talip olanlar olarak hem itibarımızı önemseyeceğiz, hem ekonomik durumu iyi bir duruma getirmiş olacağız hem de sportif anlamda kulübün 50. yılın içinde bulunduğu o iki sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yeniden diriliş hareketi yapacağız. Başarılara koştuğumuzda Trabzonspor camiası da tek yürek ve tek vücut olacaktır."

"TRABZONSPOR TARİHİNDE ALDIĞIMIZ GÜÇLE YOLA ÇIKTIK"

Başkan adayı Usta, Trabzonspor'un tarihinden aldıkları güçle yola çıktıklarını belirterek, "Geçmişte elde edilen başarılarla gidiyoruz. Ama artık bunun üzerine bir şeyler koymalıyız. Bu camia bizlerden bunu bekliyor. Biz sporu eğitim ile iç içe görüyoruz. Spor bir araçtır. Medeniyet inşa etmek için bilim, sanat ve teknoloji neyi ifade ediyorsa, spor da bunlardan birisidir. Ama bunu hangi araç için kullanıyorsunuz? Bu soru da önemlidir. Türkiye'de spor son yıllarda fanatizm için bir araç oldu. Gençler için kötü örnek oldu. Gençlerimize futbol aracılığıyla iyi mesajlar veremedik. Türkiye'ye spor üzerinde bir barış, bir medeniyet inşası, eğitim ile sporun iç içe olduğunu bir türlü anlatamıyoruz. Biz göreve geldiğimizde bunu tüm kitlelere en iyi şekilde anlatacağız." diye konuştu.

"2010-2011 SEZONU MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

"2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur" diyen Usta, "2010-11 sezonundaki mücadelemizle ilgili olarak Avrupa’da hak arayışımız sürüyor. Göreve gelmemiz halinde Avrupa'daki en iyi hukuk bürolarıyla bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Sonuna kadar bunu peşinde olacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hak aramak medeni ülkelerin olmazsa olmazıdır. O nedenle biz bunu tabii ki sonuna kadar arayacağız. Ama başarısızlıklarımızda da bu olaya sığınıp bir mızıkçı çocuk gibi ‘Ne yapılım’ diye de kendimizi yiyip bitirmeyeceğiz. Bu kulüp bize diyor ki, ‘Mazine bak başını kaldır, birlikte yürü, yeni tarihler yaz.’ Mutlaka bu takım yeni şampiyonluklar görecek." şeklinde konuştu.

"STADYUMUMUZA 40 BİN KİŞİ GELECEK"

Usta, bir önceki seçimi kaybetmesine rağmen kulübe zarar verici eleştirilerde bulunmadığını ifade ederek, "O dönem ben kaybetmeme rağmen mevcut başkan ile ne yapabileceğimizi konuştum. Sonuçta basketbol takımına katkı sağlamaya çalıştım. Bugüne kadar 'Trabzonspor'dur esastır' diyerek hiç kırıcı olmadan her türlü girişimde bulunmaya çalıştım. Geçen yıl basketbol takımı ile oynadığımız Avrupa finalinde ben şunu gördüm: Trabzonspor camiası çok parçalanıyor ama başarı olunca spor salonuna bile 10 bin kişi gelebiliyor. Euro Challange finalini kaybedince adeta yıkılmıştım. Etrafıma baktığımda 100 kişiyi gördüm, yarısı ağlıyordu. O gün parçalanmış denilen camia oradaydı. Buradan gördük ki, başarı varsa parçalanma olmaz. O an bizim misyonumuz sertleşmiş oldu ve dedik ki, 10 bin kişi Hayri Gür'de varsa 40 bin kişi Akyazı'da olmalı. O büyük kitlenin kenetlendiğini gördüğümüzde arkadaşlarımızla beraber hiçbir şeyi yarıda bırakmamız, takımı o eski muhteşem günlerine döndürmemiz gerektiğine karar verdik." diye konuştu.

"TRABZONSPOR BİR DÜNYA MARKASIDIR, TEK YERDEN YÖNETİLMEZ"

Trabzonspor nereden yönetilmeli konusundaki kafa karışıklığına da değinen Başkan Adayı Usta, "Basketbol takımımız geçen sene Avrupa Kupaları’na katıldığında, hocamız bana şöyle bir ifadede bulundu. Muharrem bey Trabzon ne kadar büyük bir şehirmiş ki, gittiğimiz her yerde taraftar basketbol maçına geliyor. Rusya’nın ücra köşesine gidiyoruz, Trabzonspor taraftarını görüyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"O gelen taraftar zannetmeyin ki basketbol maçı için geliyor, onlar Trabzonspor markası için geliyor. Bizim markamız dünyanın en uzak ücra köşelerinde bile bilinen bir marka. O zaman ‘Trabzonspor, Trabzon’dan mı yönetilecek İstanbul’dan mı yönetilecek’ tartışmasını hiçbirimiz kabul edemeyiz. Çünkü Trabzonspor sadece şehrimiz temsil eden bir takım değil. Ama yönetime baktığımızda Ankara’daki arkadaşımız da olacak, İstanbul’daki de olacak, Almanya’daki de olacak. Trabzonspor’u Türkiye’nin her tarafından yönetmemiz gerekiyor çünkü Trabzonspor tüm Türkiye’ye mal olmuş bir kulüp. Biz o nedenle İstanbul- Trabzon ayrımını aklımızdan dahi geçirmiyoruz. Trabzonspor’un yönetimi şehrimizin içinden de olacak, Türkiye’nin diğer büyük illerinden de."

"AKYAZI’NIN AÇILIŞINA DÜNYA DEVİ TAKIM GELECEK"

Akyazı Stadı’yla ilgili mesajlar da veren Başkan adayı Usta, "Akyazı’nın açılışının bir dünya devi takımıyla yapılacağını ifade etmek istiyorum. Stadımızın açılışını görkemli bir şekilde yapacağız." dedi.

Toplantı sonunda masaları ziyaret ederek tüm delegelerle tek tek tokalaşan ve projelerini anlatan Usta, kongre tarihine kadar Türkiye’nin farklı illerindeki tüm delegelere buluşmayı hedefliyor.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU
MERSİN'DE YABANCI UYRUKLU BİR KADIN 7. KATTAN DÜŞTÜ
İYİ PARTİ ÇAMLIYAYLA İLÇE TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI
Tarsus Atatürk Mahallesi’ndeki Viraj Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Mezitli Sahili’nde Belgesiz İşletmelere Müdahale

Mersin Haber ,Mersin