Muğla, Antalya, Adana ve Mersin’de Eş Zamanlı Olarak Yapılan "Orman Yangını" Konulu Tatbikata Katılan MESKİ, Altyapı Çalışma Grubunda Görev Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 2022 yılının ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla Muğla, Antalya, Adana ve Mersin’de eş zamanlı olarak yapılan “Orman Yangını” konulu tatbikata katıldı.

02 Haziran 2022 Perşembe, 10:06
Muğla, Antalya, Adana ve Mersin’de Eş Zamanlı Olarak Yapılan "Orman Yangını" Konulu Tatbikata Katılan MESKİ, Altyapı Çalışma Grubunda Görev Aldı
-

Tatbikat başarılı bir şekilde uygulandı

Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili diğer kurumların da katılımıyla Gülnar’da gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında toplandı.

Tatbikat alanlarından olan Yanışlı Mahallesi’nde orman yangını, konut yangını, mahalle, otel, yazlık site tahliyesi (karadan/ denizden), hayvan tahliyesi, D400 yolunun geçici olarak ulaşıma kapatılması gerçekleştirildi. Ayrıca, temsili olarak AFAD Merkezi Büyükeceli Mahallesi’nde barınma merkezi kurulması, beslenme, haberleşme, altyapı, enerji, sağlık (ilk müdahale ünitesi), ayni bağış deposu, psikososyal destek, hasar tespit ve zarar tespit olayları düzenlendi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Büyükeceli Mahallesi’nde altyapı çalışma grubunda görev aldı. Büyükeceli Mahallesi’nde kurulan geçici barınma merkezine tahliye edilen vatandaşların ve görevli personelin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 adet 18 tonluk su tankeri kullanıldı.

Barınma merkezine kalıcı su verebilmek için şebeke hattı döşeme çalışmaları yapmak amacıyla 1’er adet JCB ve transit donanım aracı olmak üzere toplam 3 araç ve 7 personelle tatbikata katılım sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin