Müftü Deresi’nin Kıyısında Hasta ve Bitkin Halde Bulunan Masum, Tarsus Hayvan Parkı’na Götürüldü

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Müftü Deresi yakınlarında hasta ve bitkin bir şekilde kaderine terk edilen sahipsiz at ihbarı üzerine harekete geçti.

05 Ocak 2020 Pazar, 12:46
Müftü Deresi’nin Kıyısında Hasta ve Bitkin Halde Bulunan Masum, Tarsus Hayvan Parkı’na Götürüldü
-

Olay yerine giden ekipler, ölüme terk edilmiş olan ata ilk müdahaleyi yaptı. “Masum” adı verilen at, tedavisinin yapılması için Tarsus Hayvan Parkı’na götürüldü. Masum’un yıllarca at arabasında kullanıldığı, bu nedenle zayıf ve bitkin düştüğü tahmin ediliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Müftü Deresi’nin yakınlarında hasta ve bitkin şekilde kaderine terk edilen ata sahip çıkarak, tedavi altına aldı. Büyükşehir ekipleri, vatandaşların “444 2 153” Çağrı Merkezi’ne bıraktığı kaderine terk edilen sahipsiz at ihbarı üzerine harekete geçti. Atın Müftü Deresi’ne düştüğü ihbarını alan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve Fen İşleri Dairesi Başkanlıkları ekipleri, olay yerine gitti.
“Masum” açlıktan ölmek üzereydi
Ekipler, Müftü Deresi’nin Piri Reis Mahallesi sınırları içerinde yer alan olay mahalline kısa süre içinde ulaştı. Dereye düşmediği anlaşılan atın, açlıktan ölmek üzere olduğu, bu nedenle hasta ve bitkin düştüğü belirlendi. Ata, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
Büyükşehir ekipleri gelene kadar atın başında bekleyen vatandaşlar, aç ve susuz olan ata, ekmek, ot ve su verdi. Vatandaşlar tarafından “Masum” adı verilen at, Tarsus Hayvan Parkı’na götürülerek tedavi altına alındı.
İlk müdahalede hayvanın yaşlı olması nedeniyle kas ve kemik sisteminde yetersiz beslenmeden kaynaklanan güçsüzlük tespit edildi ve deformasyona bağlı olarak ayağa kalkamadığı görüldü. Kalça bölgesine ısıtıcı krem uygulandı. Ağrı kesici, vitamin, antibiyotik ve serum verilen Masum’un tedavisi, nakledildiği Tarsus Hayvan Parkı’nda devam edecek.
Aşırı derecede zayıf olduğu belirlendi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde biyolog ve veteriner sağlık teknikeri olarak görev yapan Altay Atlı, Müftü Deresi yakınlarında bulunan ata ilk müdahaleyi yaptıklarını belirterek, “Vatandaşımızın 444 2 153 hattına verdiği ihbar üzerine bize haber geldi. Biz de hayvan ambulansımızla acil bir şekilde olay yerine geldik. Hayvanın ayağının kırık olduğu bilgisi verilmişti. Yaptığımız incelemelerde ve muayenede kırığının olmadığı, Hayvanın aşırı derecede yaşlı ve zayıf olduğunu yetersiz beslenme nedeniyle kas ve sinir sisteminde güçsüzlük ve deformasyona bağlı olarak ayağa kalkamadığını tespit ettik. Öncelikle ihbarı veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz gelene kadar hayvanla hem ilgilenmişler hem de önüne yemek ve su koymuşlar. Biz geldiğimizde hayvan yemeğini, suyunu yiyor ve içiyordu” dedi.
“Büyük ihtimalle yıllarca at arabasında kullanılmış”
Öncelikle hayvandaki kalça bölgesine müdahale ettiklerini ifade eden Atlı, şunları söyledi:
“Ağrıkesici ve ısıtıcı kremlerle o bölgeyi masaj yaparak yumuşattık. Daha sonrasında hayvanda aşırı zayıflık olduğu için kendine gelmesi için vitamin ve ağrı kesici uyguladık. Serum yaptık. Tüm bunları alan hayvan biraz kendini toparladı. Çeşitli yerlerinde yaralar tespit ettik. Büyük ihtimalle yıllarca at arabasında kullanılmış. Uzun süre insanlara hizmet etmiş bir hayvan. Yaralarına müdahale ettik. Bir antibiyotik uyguladık. Arkadaşlarımızın da yardımıyla hayvanı ayağa kaldırdık. Yürürken hafif bir sekmeye uğruyor. Bunu daha sonrasında tedaviye alacağız. Tarsus Hayvan Parkımız’a götüreceğiz. Orada veteriner arkadaşlarımız tedavilerini devam ettirecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin