MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı başvuruları başladı. 15 Mart’a kadar  devam edecek başvurular bit.ly/ekav-dtu linkinden online yapılabilecek.

01 Mart 2019 Cuma, 16:07
MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ile MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı işbirliğinde düzenlenen MTSO Akademi Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “MTSO bir insan vücudu gibi çeşitli organlardan oluşuyor. Bu organlardan biri çalışmazsa hastalık oluşur. Tümü çalışırsa MTSO da tıkır tıkır çalışır. Bu anlamda tüm birimlerimizin aktif çalışıyor olduğunu görmek mutluluk verici. Bu etkinliği düzenleyen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
Dış ticaretin ülke ekonomisinin gelişimindeki önemine de dikkat çeken Kızıltan, dış ticaretin artabilmesi için üretimin de artmasının önemli olduğunu hatırlattı. Son dönemlerde üretim ve sanayinin öneminin tüm kesimlerce fark edildiğini vurgulayan Kızıltan, “Herkes üretim diyor ama buna bir plan çare, yöntem bulup gerçekten insanları üretime yönlendirmeliyiz. Dış ticareti de aynı paralelde geliştirmeliyiz. Bunun için de bu alanda yetişmiş insan gücü önem taşıyor. Başarılı bir program olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Taş: “Dış ticaret hedeflerine kalifiye insan kaynağı ile ulaşabiliriz”
Program hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş, şunları söyledi:
“Teknoloji ve iletişim araçlarının hızla geliştiği, uluslararası iletişimde sınırların yok olduğu günümüzde firmalarımız dünyaya açılmak, pazarlarını genişletmek için profesyonel dış ticaret elemanlarına ihtiyaç duyuyor. Hedef 2023 ise, hedef 500 milyar dolar ise, dış ticarette süper ligde olmak istiyorsak önce yetişmiş insan kayağı gerekiyor. Bu hedeften yola çıkarak kalifiye dış ticaret elemanı yetiştirmek adına bu programı hazırladık.”
Mersin’in limanıyla, serbest bölgesiyle, 2,7 milyar dolarlık ihracat hacmi ile Türkiye’nin önemli bir dış ticaret kenti olduğunu vurgulayan Taş, kentteki firmaların bu alanda kendilerini geliştirmesine olanak sağlamak adına eğitim programı düzenleyeceklerini söyledi.
Proje kapsamında 50 kişiye eğitim verileceğini bildiren Taş, Üye firmaların personeli yanında üniversite mezunu gençlerin de başvurabileceğini anlattı.
“Program sonunda Akredite MYK Belgesi de verilecek”
Başvuracak adaylarda aranan öncelikli kriterin iyi düzeyde İngilizce bilgisi olduğunu da kaydeden Taş programla ilgili şu bilgileri verdi:
“15 Mart’ta başlayacak eğitim toplam 4 ay sürecek. 192 saatlik teorik eğitimin 72 saati dış ticaret, 36 saati lojistik, 30 saati gümrük, 30 saati mesleki İngilizce ve 24 saati ise kişisel gelişim eğitimlerinden oluşacak. Eğitimler içinde Ticari Bilgi ve İstihbarat eğitimi de yer alacak. Aynı zamanda staj programını da eğitime dahil ederek teorinin ardından kursiyerlerin pratik yapmalarına da olanak sağlanacak. Ayrıca eğitmenlerimizi de büyük bir titizlikle belirledik. Eğitim sonunda başarılı kursiyerlere sertifikaları verilecek.
Bunun yanı sıra hatırlanacağı üzere Türkiye’de bir ilke imza atarak Odamız bünyesinde YFM Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni hayata geçirdik. Bu eğitime katılanlar istemeleri halinde TÜRKAK tarafından akredite ve MYK tarafından yetkilendirilen bu merkez tarafından açılacak olan sınavda başarılı olmaları halinde ayrıca uluslararası geçerliliğe sahip, akredite mesleki yeterlilik belgesi alma hakkı da kazanacak.”
Taş’ın açıklamaları ve soruların yanıtlanması sonrasında toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor
MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor
MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor
MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor
MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başlıyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin