"Mobil RAM İle Engelleri Yok Ediyorlar"

Pandemi sürecinde engelleri kaldırmak için kolları sıvadılar, mobil rehabilitasyon aracını hazırlayıp yollara koyuldular.

19 Ocak 2021 Salı, 12:12
"Mobil RAM İle Engelleri Yok Ediyorlar"
-

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Erdemli Kaymakamlığı ve Erdemli Belediyesi Mobil RAM projesi ile çocuklara umut oldu.

Pandemi sürecinde risk altında olan fiziksel engeli bulunan öğrencilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koronavirüsle mücadele tedbirlerine tam uyarak, öğrencilerin yolunu tuttu.

“RAM Projesi” ile muayeneye gelemeyen çocukları, uzman ekipler ziyaret ederek, teşhis ve tanı koyma çalışmalarını gerçekleştiriyor.

“Eğitimi Ayaklarına Getiriyoruz”

Mobil RAM projesi ile ilçede bulunan öğrencileri yakından takip ve teşhisi için Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan uzmanlar, mahalle mahalle gezerek, aileleri bilgilendiriyor. Proje hakkında bilgi veren Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Genellikle evde eğitim alan öğrencilerimize yönelik bir çalışma çünkü onlar, hastalıklarından dolayı evden çok çıkamıyorlar. Ağır düzeyde engelleri olduğu için Rehberlik Araştırma Merkezine gelme sorunu yaşıyorlar. Şimdi biz onlara, direk evlerine kadar gideceğiz, evlerine tanımlı biçimde, bu şekilde içinde de gördüğünüz gibi öğretmenlerimiz tarama yapacaklar. Bize destek veren İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Tollu, “Engelleri Yok Ediyoruz”

Pandemiden dolayı eğitime ve tedaviye ulaşmakta zorlanan öğrencilere destek olmak adına projeyi hayata geçirdiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, nerede olursa olsun çocukların yanında olduklarının vurguladı. Başkan Tollu, “Engelli kardeşlerimiz var malumunuz, engelli öğrencilerimiz var. Bunların hem pandemiden dolayı hem de fiziksel şartlardan dolayı Rehberlik Araştırma Merkezlerine gelmeleri hassaten mümkün olmuyor. Şu anda belediyemizin önderliğinde, belediyemiz buna öncülük ederek, şartlarından dolayı eğitimden mahrum kalan kardeşlerimizin eğitimi ayaklarına getiriyoruz. Şu anda kurduğumuz araçla, kurduğumuz sistemle birlikte pandemi şartlarına uygun olarak, hocalarımızı gençlerimizin evine kadar, köyde yaşıyorsa kentte yaşıyorsa, nerde yaşıyorsa yaşasın orada, hizmeti onların ayağına götürerek, onların devletimizin imkânlarını en güzel şekilde en iyi şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan öğrenci velileri de verilen hizmetten dolayı mutluluklarını ifade ediyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin