‘Mobil Kanser Aracı’ Hizmete Girecek

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, “Meme Kanseri Kadınlarda Görülen Kanser Tipleri Arasında Birinci Sırada Yer Almaktadır” Tarsus’lu kadınlara yönelik ‘Mobil Kanser Aracı’ önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

23 Mart 2019 Cumartesi, 23:36
‘Mobil Kanser Aracı’ Hizmete Girecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İlçe Sağlık Müdürü Dr.Füsun Kaleli, ‘Mobil Kanser Aracı’nın hizmete girmesi ile birlikte iki yıl içerisinde 55 Bin kadının kanser taramasında geçeceğini belirtti.
Çukurova Kalkınma Ajansına hazırladıkları “Siz Gelemediniz, Biz Geldik-Bu Bir Vatandaşın Ayağına Hizmet Götürme Projesidir’ adı altında kabul edilen çalışma ile birlikte ‘Mobil Kanser Aracı’nın hizmete girmesi ile birlikte 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taramalarını yapılacağını kaydetti.
Kaleli,”Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski vardır. Hastalıkla mücadelede erken teşhis hayati önem taşımaktadır. Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak meme kanseri ile mücadele kapsamında hastalığın görülme sıklığının yoğun olduğu 40-69 yaş aralığındaki İlçemizde ikamet eden tüm kadınlarımıza meme kanseri taramasının yapılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Hastalığın erken teşhisinin yapılması amacıyla ilçemizde Sağlık Müdürlüğümüz binasında bulunan sabit mamoğrafi ünitesinde 40-69 arası kadınları yönelik ücretsiz mamografi çekimleri yapılmaktadır.İlçemiz merkez ve bağlı mahallelerinde yaşayan tüm kadınlarımıza ikametlerine en yakın noktalara ulaşılarak daha etkin bir hizmet sunulması ve sağlık taramaları ile erken teşhisin sağlanabilmesi için ilçemizin her noktasında ulaşabileceğimiz mobil kanser tarama aracının temini amacıyla çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
Bu kapsamda Çukurova Kalkınma Ajansına sunulan “Siz Gelemediniz, Biz Geldik-Bu Bir Vatandaşın Ayağına Hizmet Götürme Projesidir” başlıklı projemiz kabul görmüş ve projenin mali desteği sağlanmıştır. Mobil Kanser Aracının 25 Şubat 2019 tarihinde ihalesi yapılmış olup, önümüzdeki Nisan ayı içerisinde araç ve tarama cihazlarının İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teslimi gerçekleştirilecektir. Aracın tesliminin ardından sağlık çalışanlarımıza özveri ve gayret içerisinde halkımızın ikametganlarına en yakın noktalara ulaşılarak, meme kanseri tarama hizmeti ve farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler verilecektir”
Kaynak: Yeni Doğuş

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik
BAŞKAN BOLTAÇ,  "BAYRAMDA DA HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ"
MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI:1 AĞIR YARALI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mersin Haber ,Mersin